Platformă utilă pentru proprietari și chiriași. Poți achita ușor utilitățile

Platformă utilă pentru proprietari și chiriași. Poți achita ușor utilitățile Sursa foto: Arhiva EVZ

A apărut o platformă online, ce vine în sprijinul proprietarilor de apartamente, dar și a chiriașilor din Republica Moldova. Aceștia pot să achite diverse utilități și să gestioneze întreținerea și reparațiilor de la distanță. Totodată, se pot administra plățile și depozitele de garanție ale chiriașilor, stocarea contractelor și altele.

Flatkeepers oferă soluții automate pentru toate aceste procese administrative într-un singur loc. De această digitalizare beneficiază și chiriașii, care vor putea achita chiria lunară și serviciile comunale direct prin platforma Flatkeepers.

Accesul va fi permis persoanele care vor folosi aplicația Flatkeepers. Oricine ar putea să apeleze la această entitate online, pentru a semna un contract între chiriaș și locator.

Platformă utilă pentru proprietari și chiriași

„După ce se semnează contractul între Flatkeepers și proprietarul apartamentului, noi le putem da acces la această platformă pentru a le optimiza modalitatea de plată: să nu mai meargă proprietarul dintr-un capăt al orașului în altul să ia banii pentru chirie sau chiriașul să nu mai caute proprietarul și să-i plătească chiria cu cash sau să se ducă la bancomat. Totul va putea fi făcut online, doar cu un singur click. Va fi transparență inclusiv și pentru stat. Vor fi achitate impozitele de către proprietari”, a afirmat Dan Suditu, director general la Flatkeepers

Ne puteți urmări și pe Google News

El spune că oferta este una revoluționară pe piața din republica Moldova, inclusiv sisteme de plăți, rapoarte digitalizate, statistici, verificarea facturilor comunale etc.

Platforma se află în regim de testare, dar deja aproximativ 30 de persoane care lucrează cu Flatkeepers beneficiază de serviciile lor digitale.

„Noi punem la dispoziție întregul pachet de servicii pentru administrarea apartamentului atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Spre exemplu, dacă ești proprietarul unui apartament și nu locuiești în țară, noi îl putem oferi în chirie pe termen scurt pe platforme precum Booking sau Airbnb. De asemenea, oferim proprietarilor transparență maximă. Prin intermediul platformei pe care o administrăm, proprietarul poate să vadă toți oaspeții care au fost în apartament, să observe suma achitată pentru acesta și să monitorizeze toate cheltuielile legate de serviciile comunale etc”, a mai spus Suditu, conform diez.md.