„Cu toții ne dorim o schimbare a sistemului de sănătate din România. Ne dorim un sistem de sănătate performant, sustenabil, o schimbare a sistemului la care să contribuim și noi. Viitorul în medicină înseamnă inovare, medicină personalizată, soluții e-Health și sisteme de sănătate sustenabile”, a declarat Diana Loreta Păun, cu ocazia lansării celei de-a doua ediții a hackatonului pe teme de sănătate Hacking Health 2.0, potrivit rohealthreview.ro.
Consilierul de stat a susținut că viitorul aparține tinerilor și că generația actuală are responsabilitatea de a sprijini tinerii și de a-i ajuta să implementeze proiectele pe care ei le creează.

E-Health (E-sănătatea) este un termen nou ce descrie utilizarea combinată a comunicațiilor electronice și a tehnologiei informației în sectorul sănătății. Utilizarea în domeniul sănătății a datelor digitale transmise, stocate și extrase prin mijloace electronice, în scopuri clinice, educaționale și administrative, atât la sediul local, cât și la distanță. E-sănătatea face referire la toate formele de asistență medicală electronice, transmise prin intermediul internetului.

 

Hacking Health 2.0 este cel mai important hackathon pe teme de sănătate din Europa Centrală și de Est, conform organizatorilor și  are ca obiectiv generarea de idei inovatoare și soluții practice de software și tehnologie. Soluțiile prezentate își propun să aibă un impact pozitiv asupra stării de sănătate a pacienților și să aducă plusvaloare sistemului de sănătate din România, potrivit sursei citate mai sus.