Totodată, la începutul anului următor, alegerea primarilor în două tururi și desființarea Secției Speciale s-ar putea să treacă prin aceeași procedură, potrivit surselor citate de Realitatea Plus.

Liberalii îi provoacă într-o oarecare măsură pe cei din PSD să depună o moțiune de cenzură care ar putea duce la căderea Guvernului, în condițiile în care PNL și aliații săi dețin o majoritate fragilă în Parlament.

Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege, spune articolul 114 din Constituție.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată în condiţiile articolului 113.

Proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern, dacă Guvernul nu a fost demis potrivit alineatului (2).