Evenimentul Zilei > Politica > Planul liberalilor rupe în două PSD. Greii din partid se iau la trântă. „Nu știu dacă…”
Planul liberalilor rupe în două PSD. Greii din partid se iau la trântă. „Nu știu dacă…”

Planul liberalilor rupe în două PSD. Greii din partid se iau la trântă. „Nu știu dacă…”

Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanțelor și actual candidat pentru șefia PSD, intră într-o nouă polemică cu Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD.

Teodorovic susține că programul de relansare economică prezentat miercuri de guvernul PNL nu ar fi copiat, așa cum a acuzat Marcel Ciolacu.

„Am văzut astăzi multe comentarii, ca fiind copiat, ca fiind… Nu aș spune că este copiat și nu aș discuta neapărat despre acest subiect. Nu știu dacă ăsta e cel mai important lucru”, a spus Teodorovici la Digi24.

„Ideea nu este dacă e copiat, ci ceea ce conține și dacă este fundamentat, credibil, cu surse de finanțare și dacă este o măsură bună pentru țară”, a mai spus Teodorovici.

Preşedintele interimar al PSD a spus azi că mare parte din Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, elaborat de Guvern, copiază programul de guvernare al social-democraţilor.

„Este evident că este copiat programul, vi-l dau pe cel din 2016 şi îl comparaţi şi veţi vedea – este copiat. Culmea, sunt copiate şi anumite pasaje pe care deja PSD le-a realizat”, a spus Ciolacu.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, prezentat miercuri de Executiv, este un program exclusiv electoral, pentru „a vâna voturi”.

„Este un program de cumpărat voturi (…). Din punctul meu de vedere, sunt trei concluzii clare: este un plagiat, amatorism şi hoţie (…). Este programul Partidului Social Democrat din 2016. (…) El un sfert este deja implementat, există (…). Când era Partidul Social Democrat, când a făcut acest program în 2016, aveam anumite venituri la bugetul statului. Aceste venituri nu mai există. El nu este adaptat cerinţelor actuale. (…) Sunt nişte teze, ele nu au accent pe realitate. Noi avem, cred, cel mai mare deficit din Europa, fără să facem nicio inserţie de capital în privat către IMM-uri. Este un program exclusiv electoral, pentru a vâna voturi”, a spus Marcel Ciolacu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

El a menţionat că Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică se bazează pe bani europeni, fără să vină cu nimic concret privind modul în care vor fi atrase acestea.

„Un sfert din program reprezintă tunurile pe care le pregăteşte guvernarea. După tunurile de achiziţii, acum văd un miliard de lei – deja sunt pentru firmele de asigurări”, a spus Ciolacu.

„Primul lucru înainte să te vindeci este să accepţi că eşti bolnav. Întreaga economie mondială este în recesiune în acest moment. Noi nu recunoaştem acest lucru din motive pur electorale”, a afirmat Marcel Ciolacu