Evenimentul Zilei > International > Planul diabolic al lui Vladimir Putin! A luat prizonier un om-cheie. Trebuie să facă față unei catastrofe fără precedent
Planul diabolic al lui Vladimir Putin! A luat prizonier un om-cheie. Trebuie să facă față unei catastrofe fără precedent

Planul diabolic al lui Vladimir Putin! A luat prizonier un om-cheie. Trebuie să facă față unei catastrofe fără precedent

Șefa Băncii Centrale a Rusiei ar fi vrut să renunțe la funcția pe care o deține. Din câte se pare, ea este ținută cu forța în cel mai ingrat job al momentului din lumea mondială a finanțelor.

Elvira Nabiullina, femeia care conduce Banca Centrală a Rusiei, a vrut să renunțe la funcția pe care o deține, dar nu a fost lăsată de Vladimir Putin. Mandatul i-a fost prelungit cu o perioadă de cinci ani, săptămâna trecută, în plin haos financiar, creat de sancțiunile fără precedent impuse Rusiei.

A vrut să renunțe la conducerea Băncii Naționale, dar i s-a prelungit mandatul cu încă 5 ani

Elvira Nabiullina a devenit cunoscută și datorită comunicării prin intermediul broșelor pe care le purta. Ele reflectau atitudinea Băncii Centrale și dădeau un semnal – atitudinea de calm sau, dimpotrivă, de agresivitate era reprezentată de broșe cu imaginea unei lebede, respectiv a unui vultur, conform digi24.ro, care citează Financial Times. La ultima apariție publică, după anunțarea sancțiunilor decise de Occident ea a fost îmbrăcată complet în negru și nu purta nicio broșă.

Elvira Nabiullina ar fi vrut să demisioneze la scurt timp după invazia Ucrainei, conform surselor citate de Bloomberg. Nu se cunoaște exact motivul. Dacă ar fi fost o formă de protest față de acțiunile inițiate de Putin sau ca urmare a presiunii uriașe care revine acum bancherului central de la Moscova.

Fără doar și poate, despre Elvira se poate spune că are în această perioadă cel mai ingrat post din lumea financiară mondială. Chiar din primele zile ale invaziei, Banca Centrală a venit cu măsuri de urgență pentru a stabiliza situația financiară critică. Într-un interval scurt, autoritatea monetară a dublat dobânda-cheie, a introdus restricții ale capitalurilor și a emis peste 30 de comunicări către bănci pentru a preveni căderea sistemului financiar.

O carieră solidă, începută în vremea lui Boris Elțîn

Bursa de la Moscova a fost închisă aproape o lună și vineri au fost reluate tranzacțiile cu acțiuni, însă cu mari restricții. Fondul suveran al Rusiei a devenit cumpărător de active pentru a păstra valoarea companiilor listate. În acest moment, Rusia nu mai are o economie funcțională, iar controlul este strict pentru a preîntâmpina un colaps.

Înainte de invazia din Ucraina, situația macroeconomică a Rusiei era extrem de solidă, în mare parte datorită eforturilor șefei Băncii Centrale. Însă dincolo de pregătirea și rezultatul muncii contează angajamentul.

Elvira Nabiullina a lucrat în diverse poziții până la cea de ministru adjunct în epoca fostului președinte Boris Elțîn. A cunoscut adevărata ascensiune în ultimele două decenii, sub conducerea lui Vladimir Putin. A fost ministru al dezvoltării atunci când Putin a condus guvernul în acea rocadă cu Dmitri Medvedev, între 2008 și 2012.

La revenirea lui la Kremlin, Nabiullina a făcut parte din cercul restrâns de colaboratori ai dictatorului de la Kremlin, din poziția de consilier pentru afaceri economice. A stat un an, după care a trecut în fruntea Băncii Centrale.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: