Purtătorul de cuvânt al Guvernului ungar, István Hollik, a declarat că se doreşte creşterea finanţării organizaţiilor care sprijină migraţia, iar statelor care se opun migraţiei, li s-ar reduce sprijinul financiar, fiind astfel sancţionate. „Fiecare maghiar are dreptul să ştie despre propunerile care pun în mare pericol securitatea Ungariei – a explicat István Hollik, citat de agenția ungară de știri MTI.
Purtătorul de cuvânt al guvernului de la Budapesta a subliniat că acţiunea de informare este necesară, deoarece „în timp ce poporul maghiar şi-a exprimat în mai multe feluri dorinţa de a nu avea de-a face cu migraţia, la Bruxelles se forţează în continuare planurile care sprijină fenomenul”.

István Hollik  a arătat că se insistă în continuare pentru cotele obligatorii. „Au scopul de a slăbi drepturile statelor membre de a-şi apăra propriile frontiere, iar în afara cardurilor care pot fi încărcate cu bani se doreşte şi introducerea unei vize pentru migranţi. Aceasta din urmă a fost deja votată de Parlamentul European” a declarat oficialul maghiar, potrivit MTI. Punctul de vedere al guvernului de la Budapesta este că aceste planuri pun în mare pericol securitatea Ungariei, „odată cu realizarea lor, Ungaria ar deveni la rândul ei o ţară de imigranţi” – a conchis purtătorul de cuvânt.