Prima pe listă este aloe vera – foarte usor de întreţinut. Iubitoare de soare, aloe vera filtrează aerul din casă de benzen şi formaldehide, substanţe emanate de produsele chimice de curăţat sau vopseluri. Planta aloe este o alegere înţeleaptă pentru ferestrele de la bucatarie bine luminate, potrivit sfatulpărinţilor.ro.
Gerbera – această floare strălucitoare te scapă de substanţe precum tricoloretilena (aflată în produsele de curăţat), benzen (din cerneluri şi vopseluri).

Filtrează chimicalele

Limba soacrei – este o planta care filtrează chimicalele aflate în produsele de curăţat, hârtia iginică, şerveţele igienice şi produse de curăţat. Crizantema – această floare frumos colorată face mai mult decât să dea o altă aură încăperii. Ajută la filtrarea aerului de interior de benzen (vopseluri, produse din plastic, lipici, detergenţi). Trebuie aşezată cât mai aproape de lumina soarelui.
Dracaena cu margini roşii – această plantă care poate creşte foarte înaltă, până la tavan, curăţă aerul din casă de xilen, tricloretilenă sau formaldehide. Azaleea – te scapă de formaldehide şi este recomandată pentru încăperi închise (pivniţe), dar într-un loc luminos. Filodendronul cu frunze în formă de inimă – nu este o opţiune dacă ai copii sau animale de companie, întrucât frunzele sunt otrăvitoare. Poate fi ideală pentru birouri, întrucât filtrează compuşii chimici volatili, precum şi formaldehide.
Crinul păcii – are nevoie de umbră şi să fie udată săptămânal. Curăţă aerul de compuşi chimici volatili, formaldehide, benzen, tricoloretilena, dar şi toluen şi xilen.  
 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: