„Stimați jurnaliști,

Ministerul Apelor și Pădurilor și Regia Națională a Pădurilor – Romsilva au plăcerea să vă invite marți, 17 aprilie 2018, la ora 11.00, la acțiunea de plantare a Pădurii Centenar, o pădure memorială plantată pe ambele maluri ale râului Prut, de silvicultori din România și Republica Moldova, prin care se marchează centenarul unirii Republicii Democrate Moldovenești cu Regatul României, la 27 martie 1918.

Acțiunea se înscrie în seria de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri, un secol de la unirea tuturor provinciilor românești într-un singur stat unitar.

La acțiune vor participa ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan DENEȘ, conducerea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și a Agenției ”Moldsilva” din Republica Moldova, reprezentanți ai Consiliului de Administrație al Romsilva și ai Federației Sindicatelor din Silvicultură ,,Silva”, conducerea Direcției Silvice Vaslui, silvicultori din România și Republica Moldova.

Acțiunea de plantare va avea loc în județul Vaslui, pe un șantier de împăduriri amplasat între localitățile Crasna și Huși (la 3 km distanță de loc. Satu Nou, comuna Crețești) – Harta anexată”, se arată în comunicat.