Domnul Cornel Găina era unul dintre cei mai vechi investitori în turismul din Delta Dunării, dar și unul dintre cei mai respectați. El a intrat în turism în anul 1976 și în 1990 a fondat prima agenție de turism din România – Simpaturism. Patru  ani mai târziu, în 1994, a înființat compania Cormoran,  cea care administrează și în prezent Complexul Cormoran de la Uzlina.

De atunci, s-a stabilit în Delta Dunării, nu s-a mai întors la București. Cornel Găină este unul dintre membri fondatori ai Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării.

“Turismul a pierdut astăzi un mare om, un suflet mare care a fost și este alături de Deltă, un om de onoare al județului Tulcea. Cornele, toate învățăturile tale vor fi urmate de noi și vom duce înainte tot ce ne-ai învățat să facem în turism și nu numai. Dumnezeu să-l odihnească”, a declarat, pentru Tulcea News, Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării.

Cornel Găină a fost găsit, sâmbătă după amiază,  în biroul său de la Complex Cormora. Suferise un infarct. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.