Printre altele, Vladimir Putin a spus că intenționează să dea Parlamentului puterea de a alege pe cine dorește pentru funcția de prim-ministru! Cu alte cuvinte, cred specialiștii, Putin caută soluții pentru a rămâne la putere și după ce-i expiră actualul mandat de șef al statului.

Vladimir Putin vrea, totuși, să nu modifice „puternicul sistem prezidențial” rus din prezent, astfel că se caută soluții la chestiunea numirii în viitor a prim-ministrului.

Agenția Reuters arată că observatorii care au analizat discursul liderului de la Kremlin caută tot felul de indicii legate de reforma sistemului politic, un plan gândit de Vladimir Putin a fi aplicat înainte de 2024.

Data nu este aleasă la întâmplare: peste patru ani se încheie actualul mandat de președinte al lui Putin, iar Constituția rusă îl obligă să se retragă, fără drept de a mai candida!

Informațiile sunt, iată, contradictorii și unele dintre ele lasă a se înțelege că Vladimir Putin își dorește să joace un rol major în viața Rusiei și din 2024 încolo.