Pizza cu blat din felii de pâine. Rezultatul va fi unul spectaculos

Pizza cu blat din felii de pâine. Rezultatul va fi unul spectaculos Sursa foto: Pixabay

De cele mai multe ori, pâinea uscată ajunge la coșul de gunoi. Există însă câteva moduri prin care aceasta poate fi transformată. Folosită fie în crutoane aromate, ideale pentru supe, fie în pizza de casă, pâinea veche poate fi refolosită în bucătărie. Această rețetă poate fi pregătită alături de cei mici, fiind nevoie de câteva minute pentru montarea în tavă.

Pizza cu blat din felii de pâine

Cu toate că pizza se numără printre mâncărurile favorite ale tuturor, nu multe persoane au răbdare pentru a pregăti aluatul. Astfel, varianta refolosirii pâinii uscate este ideală. În plus, timpul de coacere va fi unul redus.

Pizza

Sursa foto: Pixabay

Pizza cu blat din felii de pâine se poate face cu șuncă, măsline, ciuperci, porumb, mozzarella. Iată cât de ușor se poate pregăti:

  • 8-10 felii de pâine uscată
  • 100 ml lapte
  • 2 ouă
  • câteva felii de șuncă
  • mozzarella/cașcaval
  • porumb din conservă
  • măsline (opțional)
  • ciuperci

Mod de preparare

Sosul de roșii pentru pizza se poate prepara în casă. Se pun două linguri de bulion (sos de tomate), împreună cu 100 ml de apă la fiert. De asemenea, se adaugă busuioc, sare și piper. Opțional, se poate adăuga și un vârf de linguriță de zahăr, care va anula aciditatea roșiilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ouăle se bat cu ajutorul unui tel, iar peste acestea se toarnă laptele rece. Feliile de pâine se înmoaie bine în lapte, iar acestea se așează pe rând în tava tapetată cu hârtie de copt. Peste feliile de pâine se toarnă sosul de roșii și se uniformizează.

Pizza

Sursa foto: Pixabay

Pizza de casă

Peste feliile de pâine se adaugă șunca, mozzarella, ciupercile și porumbul. Un strat de cașcaval ras se poate presăra înainte ca tava să fie introdusă la cuptor. De asemenea, măslinele se pot adăuga la final. Marginile feliilor de pâine se pot unge cu ou bătut, însă acest pas este opțional. Preparatul se introduce în cuptorul încins la 190 de grade. După 20 de minute, pizza va fi gata pentru servire.