Evenimentul Zilei > Actualitate > Piţurcă: „Ne-ar mai trebui jucători, ca să emitem pretenţii”
Piţurcă: „Ne-ar mai trebui jucători, ca să emitem pretenţii”

Piţurcă: „Ne-ar mai trebui jucători, ca să emitem pretenţii”

Naţionala de fotbal a României a fost repartizată într-o grupă accesibilă în calificările pentru Euro 2016. Selecţionerul tricolorilor se arată însă pesimist.

Naţionala de fotbal a României a fost ocrotită de şansă la tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru Campionatul European programat în 2016, în Franţa. Aflaţi în urna a 3-a valorică, tricolorii au evitat "nume grele" precum Olanda, Germania, Spania sau Italia şi au fost repartizaţi în Grupa C, alături de Grecia, Ungaria, Finlanda, Irlanda de Nord şi Insulele Feroe.
"N-avem nicio scuză dacă nu ne calificăm"
Grecia şi Ungaria sunt cunoştinţe vechi ale românilor. Microbiştii mai au şi acum coşmaruri cu elenii, care ne-au barat drumul spre Cupa Mondială din Brazilia în play-off. Cu maghiarii, în schimb, amintirile sunt mai plăcute. În preliminariile turneul suprem din "Ţara Cafelei", România a evitat in extremis o înfrângere la Budapesta, dar s-a impus cu 3-0 la Bucureşti.
La turneul final (la care vor lua parte 24 de echipe) acced primele două clasate în grupă la finalul preliminariilor, plus echipa de pe locul 3, cu cel mai bun punctaj. Celelalte opt formaţii de pe poziţia a 3-a vor susţine meciuri de baraj pentru ultimele patru locuri vacante la Euro 2016.
"Ne-a avantajat tragerea la sorţi. N-avem nicio scuză dacă nu ne calificăm", a spus fostul internaţional Gică Popescu, la Digi Sport. "N-ai voie să ratezi calificarea dintr- o astfel de grupă", a precizat şi fostul mare fotbalist Ilie Balaci. Selecţionerul Victor Piţurcă nu renunţă însă la pesimism: Jucătorii noştri nu prea evoluează la echipele din străinătate. Ne-ar mai trebui vreo opt sau zece jucători, ca să emitem pretenţii. Cu Grecia, nu va fi neapărat o revanşă".
PROGRAMUL GRUPEI F
7 SEPTEMBRIE 2014
Ungaria – Irl. de Nord, I-le Feroe – Finlanda, Grecia – România;
11 OCTOMBRIE 2014
România – Ungaria, Finlanda – Grecia, Irl. de Nord – I-le Feroe;
14 OCTOMBRIE 2014
I-le Feroe – Ungaria, Finlanda – România, Grecia – Irl. de Nord;
14 NOIEMBRIE 2014
Grecia – I-le Feroe, Ungaria – Finlanda, România – Irl. de Nord;
29 MARTIE 2015
Irl. de Nord – Finlanda, România – I-le Feroe, Ungaria – Grecia;
13 IUNIE 2015
Finlanda – Ungaria, I-le Feroe – Grecia, Irl. de Nord – România;
4 SEPTEMBRIE 2015
I-le Feroe – Irlanda de Nord, Grecia – Finlanda, Ungaria – România;
7 SEPTEMBRIE 2015
Finlanda – I-le Feroe, Irlanda de Nord – Ungaria, România – Grecia;
8 OCTOMBRIE 2015
Ungaria – I-le Feroe, Irlanda de Nord – Grecia, România – Finlanda;
11 OCTOMBRIE 2015
I-le Feroe – România, Finlanda – Irlanda de Nord, Grecia – Ungaria.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.