Evenimentul Zilei > International > Pisici pentru CONSUM, îngropate de VII. Vietnamezii se dau în vânt după „Tigrișori”!
Pisici pentru CONSUM, îngropate de VII. Vietnamezii se dau în vânt după „Tigrișori”!

Pisici pentru CONSUM, îngropate de VII. Vietnamezii se dau în vânt după „Tigrișori”!

Mii de pisici care fuseseră introduse ilegal în Vietnam pentru au fi consumate au fost îngropate miercuri de poliție. Multe erau vii.

„Pisicile proveneau din China, nu aveau documente de origine și au au stat în carantină”, a declarat pentru AFP un polițist din districtul Dong Da, sub protecția anonimatului.

„Mai multe dintre el muriseră, era u miros groaznic și riscul răspândirii unor boli”, a completat polițistul. „Prin urmare, le-am ucis îngropându-le.”

Imaginile cu pisicile îndesate cu sutele în lăzi de contrabandă au oripilat rețelele de socializare. O petiție către autoritățile vietnameze a adunat 23.000 de semnături.

Marți, un camion care transporta mii de pisici a fost descoperit la Hanoi. Deși oficial este interzis, consumul cărnii de pisică, este foarte popular în Vietnam. Mii de restaurante din Hanoi servesc „tigrișori”, cum sunt numite pisicile în meniuri. Rareori în Vietnam pot fi zărite pisici pe străzi: proprietarii lor nu le lasă să iasă din casă de frică să nu ajungă în farfuria vecinului.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.