Zis și făcut. Rețeta pișcoturilor fără gluten este foarte simplă:

Se iau 4 ouă și se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se pun în vasul robotului și se mixează adăugându-se, treptat, 100 gr. de zahăr, până se obține o spumă tare. Se adaugă gălbenușurile și se mai mixează până la omogenizare. Se scoate vasul din robot și se integrează, în spuma obținută, 100 gr. de amidon de porumb.

Se ia tava cuptorului și se tapetează cu hârtie de copt. Nouă ne-au ieșit două tăvi de pișcoturi.

Se pune compoziția de pișcoturi într-un sac de patiserie sau într-o pungă, se taie vârful sacului și pe hârtia de copt, din tavă, se formează linii de aluat, apăsând ușor. Lăsați spațiu între ele pentru că se umflă și își măresc volumul la copt.

După ce ați format pișcoturile în tavă, pudrați-le cu zahăr pudră (noi l-am obținut din zahăr tos măcinat în râșnița de cafea).

Acum a venit momentul să dați tava la cuptorul încins la 190 de grade pentru 11 minute.

După ce expiră timpul, le scoateți din cuptor și le lăsați la răcit. Apoi le folosiți după cum doriți. Au o consistență foarte pufoasă, iar eu m-am convins că merg foarte bine cu un pahar de șampanie sau spumant.