Evenimentul Zilei > Economie > Piperea, atac la ministrul de Finanțe. Ce pune la cale alături de Daniel Zamfir
Piperea, atac la ministrul de Finanțe. Ce pune la cale alături de Daniel Zamfir

Piperea, atac la ministrul de Finanțe. Ce pune la cale alături de Daniel Zamfir

Prezent, luni, în Parlamentul României, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu a recunoscut că în perioada următoare, România se va împrumuta cu 87 de miliarde de lei, aproximativ 20 de miliarde de euro, pentru a putea plăti datoriile adunate de guvernele anterioare.

Anunțul făcut de ministru a produs un adevărat cutremur în clasa politică. Celebrul avocat Gheorghe Piperea a anunțat că îl va sprijini pe senatorul Daniel Zamfir, de la PSD, să inițieze un proiect de lege care să îl oprească pe ministru Cîțu să îndatoreze România, pentru următoarele generații.

”Cîțu a mai făcut azi încă un împrumut de 735 mil. Pe seama noastră, fără acordul nostru, amanetând veniturile noastre și punând în pericol cheltuielile publice pe următorii 20 de ani. Nu vreau să îi mai permit acestui trader exaltat să joace la poker viitorul acestei nații și munca generațililor viitoare.

Săptămâna asta mă voi ocupa, alături de dl senator Dan Zamfir, de redactarea și promovarea în Parlament a unei legi care va interzice acest poker financiar și va impune prudența, transparența și motivarea judicioasă a tuturor împrumuturilor publice. Niciun imprumut de acest gen, nici chiar emisiunile de obligațiuni sau titluri de stat, nu se vor mai putea face fără asumarea lor prin hotărâre de guvern temeinic justificată.

Niciun împrumut care depășește 10% din totalul veniturilor bugetare într-un an nu va mai fi posibil fără o lege de aprobare în Parlament. Așa funcționează economiile cu rating AAA+, ca SUA. Nimeni nu se sperie de Parlament în SUA. Au contraire. Când nu există aprobare, investitorii se panichează, și nu invers, cum încearcă în mod ridicol Cîțu să ne convingă (la televiziunile sekuriste). Scuzele lui Cîțu sunt penibile. Faptul că joacă poker cu viitorul nostru panichează investitorii, și nu legile prudenței în împrumuturile publice, așa cum va fi legea pe care o pregătim”, a scris Piperea pe Facebook.

În această postare, avocatul Piperea l-a numit pe ministrul Cîțu, drept un individ care joacă ”poker financiar”.