Evenimentul Zilei > Social > Pintea, noi precizări despre apa din București. Ce s-a descoperit după analizarea probelor: „PRUDENȚĂ!”
Pintea, noi precizări despre apa din București. Ce s-a descoperit după analizarea probelor: „PRUDENȚĂ!”

Pintea, noi precizări despre apa din București. Ce s-a descoperit după analizarea probelor: „PRUDENȚĂ!”

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a revenit cu precizări în subiectul apei potabile din București, susșinând că au fost prelevate 14 probe din apa distribuită în sectoarele 4,5 și 6.

Sorina Pintea a precizat că, după analizarea probelor s-a ajuns la concluzia că clorul e în limitele admise. Cu toate acestea ministrul a recfomandat prudență în privința consumului apei de la robinet, în condițiile în care sunt așteptate rezultatele probelor microbiologice.

”Comunicarea s-a făcut pentru că supraveghem sănătatea publică. Nu vrem să intrăm în polemică cu nimeni. Avem un singur scop: sănătatea populației. Vom informa populația de fiecare dată și nu vom ține cont că sunt discuții și polemici. E anormal să convii asupra unui comunicat? Nu! Trebuie comunicată realitatea.

Au fost 14 probe prelevate din sectoarele 4, 5 și 6, iar clorul e în limitele admise.

Până avem rezultalele probelor microbiologice, având în vedere gustul de metal, recomandăm categoric prudență. Deci rămâne la latitudinea fiecăruia, dar noi recomandăm prudență.

Mai sunt încă rezultate de laborator care trebuie să iasă, deci ”prudență” este cuvântul de ordine. Recomandările rămân”, a declarat Ministrul Sănătății.