Evenimentul Zilei > Justitie > Ping pong cu dosarul Sorinei. Situație fără precedent în justiția din România. Ce se poate întâmpla cu fetița din Baia de Aramă
Ping pong cu dosarul Sorinei. Situație fără precedent în justiția din România. Ce se poate întâmpla cu fetița din Baia de Aramă

Ping pong cu dosarul Sorinei. Situație fără precedent în justiția din România. Ce se poate întâmpla cu fetița din Baia de Aramă

Judecătoria Slatina va decide luni, 15 iulie, dacă Sorina, fetița din Baia de Aramă, va putea pleca în SUA alături de familia sa adoptivă. Judecătoria Slatina este a cincea instanță solicitată să soluționeze acest caz.

Dosarul Sorina a ajuns pe masa judecătorilor din Slatina după ce competenţa soluţionării cauzei a fost declinată către această instanţă, pe 10 iulie, de magistraţii de la Tribunalul Olt, unde a fost strămutat prin decizie a Curţii de Apel Craiova. La rândul ei, Curtea de Apel Craiova hotărâse, pe 2 iulie, strămutarea de la Tribunalul Mehedinţi la Tribunalul Olt a dosarului în care procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie solicită ordonanţă preşedinţială privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora Sorina, scrie Libertatea.

Procurorul general interimar Bogdan Licu a contestat în instanţă decizia judecătorilor prin care fetiţa din Baia de Aramă a fost dată spre adopţie şi a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minoră.

Cazul Sorinei a revoltat o țară întreagă. Pe data de 21 iunie Sorina a fost luată cu forța de către procurorul de caz din locuinţa familiei asistentei maternale din Baia de Aramă, unde locuia de la vârsta de un an şi două luni.

În imaginile înregistrate de soţul femeii se poate observa cum fetiţa de opt ani plânge şi se zbate pentru a rămâne alături de asistenta maternală, căreia îi spune „mamă”.

Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a dispus începerea urmăririi penale pentru purtare abuzivă în cazul procuroarei Maria Piţurcă de la Parchetul Curţii de Apel Craiova, cea care ar fi bruscat-o pe Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, în timp ce copilul era ridicat din casa asistentului maternal pentru a fi dat spre adopţie, potrivit unor surse judiciare.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: