Este acea perioadă a anului în care doamnele și domnișoarele își etalează fustele mini sau rochiile vaporoase, iar o mare parte a reprezentanților sexului masculin, din nefericire, cămășile cu mânecă scurtă. 

Pentru a aborda în profunzime subiectul, reamintim faptul că ținuta are trei roluri: protectiv – te apără de soare, ploaie, frig; informal – transmite interlocutorului cine ești; estetic – amprenta personală. Din păcate, de multe ori, toate cele trei aspecte menționate sunt încălcate flagrant și asta mai ales în anotimpul canicular.

Astăzi vorbim strict despre bărbați, în contextul în care vara, piese care mai de care mai neconforme cu cele trei caracteristici menționate, își fac apariția din abundență. În acest sens, în baza studiului amănunțit, a dialogului cu specialiști în domeniu și a constatărilor personale, am întocmit o listă a punctelor de care trebuie să ținem cont atunci când vorbim despre ținută corectă pe timpul verii.

Cămășile

Înainte de orice, fă-ți curățenie în garderobă! Scapă de maiouri și de cămășile cu mânecă scurtă! Cele două piese pot fi utilizate în cazuri particulare, pentru copii, ori în sala de fitness sau pe plajă, dar chiar și așa, pentru astfel de situații, există variante mult mai inspirate.

Pentru un plus de eleganță și masculinitate, specialiștii recomandă cămășile cu mânecă lungă, confecționate din materiale naturale (in sau bumbac) pentru confort termic, suflecate la mâneci. De asemenea, o altă variantă utilă și plăcută vizual este tricoul polo, care din punct de vedere al eleganței, se poziționează între tricoul obișnuit, fără guler și cămașă. Cromatica nu trebuie neglijată, deci evită imprimeurile și culorile țipătoare!

Pantalonii

Pantalonii mult prea scurți și pantalonii lungi, cu glezna la vedere se numără printre cele mai des întâlnite greșeli stilistice la bărbați, prin prisma faptului că acestea reprezintă obiceiuri vestimentare tipic feminine – trucuri pentru punerea în valoare a gleznelor, ori crearea efectului de picioare mai lungi.

Pentru un plus de confort și un aspect mai plăcut, specialiștii recomandă pentru acest sezon fie pantalonii lungi, din in, fie pantaloni scurți, dar care să acopere genunchiul, confecționați din bumbac, blug sau chiar tercot (bumbac + sintetic). La fel ca în cazul cămășilor, optează pentru nuanțe neutre și evită imprimeurile!

Încălțămintea

Scapă de șlapi și de sandale, ori păstrează-i doar dacă mergi pe plajă, singurul loc în care se acceptă inclusiv cămașa hawaiană! Pentru un look casual, poți încălța o pereche de teniși simpli. Pentru o ținută smart casual sau chiar mai elegantă, nu uita: pantofii negri se poartă doar pe timp de seară!

Accesoriile

Ceasul, verigheta și ochelarii de soare sunt singurele accesorii acceptate pe timpul verii, în ținuta unui bărbat. Cerceii, brățările și lanțurile strălucitoare sunt apanajul femeilor.