Pierderea în greutate afectează de fapt tot corpul prin căderea pielii deoarece nu mai are susţinere. Cercetătorii de la Colegiul Medical din Wisconsin au studiat corpul a 19 voluntari în decurs de câţiva ani. Au descoperit că pe lângă pielea căzută, pierderea în greutate a determinat accelerarea procesului de îmbătrânire.

Pierderea în greutate vă face să arătați mai bătrâni

Echipa din spatele studiului spune că descoperirea lor ar putea duce la liftinguri mai bune. Mai mult, explică de ce o serie de vedete par mai în vârstă după ce au slăbit.

Experţii au dat ca e exemplele pe Simon Cowell, Dawn French sau Davina McCall. În listă intră şi Renee Zellweger, Celine Dion şi Lenny Henry.  Un alt exepmplu este şi cel al fostului cancelar Nigel Lawson.
Grăsimea facială după slăbit s-a redus cu peste 12 la sută. Practic se confirmă teoria: „pierderea în volum aduce îmbătrânirii feței”.  Asta arată că pacienții care caută întinerirea prin slăbit nu fac decât să arate mai bătrâni.

Pierderea în greutate îmbătrâneşte

Autorul principal, dr. Aaron Morgan, de la Colegiul Medical din Wisconsin, a declarat: „În special, credem că pierderea profundă a grăsimii faciale îndepărtează sprijinul pielii de a sta întinsă. Asta determină adâncirea pliului nazolabial. Care merge de la nas la gură. Iar pierderea de grăsime  face ca obrajii să pară dezumflați.

Înseamnă că obrajii cad, pierd fermitatea în jurul liniei maxilarului. Iar pierderea volumului în jurul ochilor îi adânceşte pur şi simplu.

Cei 19 participanți – care au avut în medie 46 și 57 de ani la fiecare scanare – nu au fost supuși liftingului facial sau alte proceduri. Dar a permis echipei americane să măsoare modificările depunerilor de grăsime din fața mediană – zona dintre ochi și gură. Deși rezultatele au variat în rândul indivizilor, acestea au arătat „o pierdere clară a volumului de grăsime”.

Studiul, publicat în revista Plastic and Reconstructive Surgery, arată că grăsimea este efectiv schela care ține fața fermă

Dar nu disperaţi. Sunt tehnici de înlocuire a grăsimii şi totodată de repoziționare a obrajilor.

Dr. Morgan a spus: „Credem că descoperirile noastre vor ajuta chirurgii plastici să aibă abordări mai naturale pentru întinerirea feței. Cu scopul de a recrea distribuția grăsimii faciale. Deci, înlocuirea volumului obrajilor ar trebui să fie o prioritate față de alte proceduri pentru a reface faţa mai tânără.

Pierderea în greutate este vitală pentru unii dar poate accelera ridurile şi căderea feţei. Din acest motiv, experții îi sfătuiesc pe oameni să slăbească treptat și să mănânce pește gras, grăsimi, Omega 3, fructe și legume, precum și vitamine cheie scrie Daily Mail