Evenimentul Zilei > Social > Adevărul despre ceaiul verde și pierderea în greutate
Adevărul despre ceaiul verde și pierderea în greutate

Adevărul despre ceaiul verde și pierderea în greutate

Despre ceaiul verde sunt mai multe ipoteze. Iar oamenii de ştiinţă încearcă să desluşească dacă este cu adevărat un miracol în bătălia cu kilogramele în plus.
Unii oameni de știință, experți în domeniul sănătății, susțin că ceaiul verde cu siguranță vă poate ajuta să pierdeți în greutate. Vă poate ajuta să obțineți o greutate sănătoasă dacă îl preferaţi în loc de băuturi răcoritoare cu zahăr sau cafea.

Există dovezi că ceaiul verde te poate ajuta să slăbești

O serie de studii clinice mici au descoperit că persoanele supraponderale care au consumat ceai verde au pierdut mai mult în greutate. Există și câteva studii care nu au arătat niciun rezultat spectaculos. În general, „aș spune că poate ajuta modest”, a afirmat medicul Kristin, Clinica Cleveland.
În studiile respective se arată că cei care au consumat ceai verde au pierdut „semnificativ” din greutate. Dar nu a fost o transformare totală.
Un studiu realizat la Universitatea de Stat din Oklahoma arată altceva. A constatat că oamenii care au băut 4 cești pe zi, au pierdut 1,3 kilograme. Totul în decurs de 8 săptămâni faţă de persoanele care au băut apă.

Te poate ajuta chiar să pierzi grăsimea de pe burtă

Un alt studiu arată că persoanele care au băut ceai cu catehine (o componetă din ceaiul verde), au scăpat de grăsimea de pe burtă. Există o serie de teorii cu privire la motivele pentru care ceaiul verde, în special cu catehină, ar putea să ajute la slăbit.

„Este posibil ca această catehină din ceaiul verde să inhibe de fapt digestia și absorbția carbohidraților”. Cel puţin asta arată un studiu din revista Scientific Reports. S-a constat că există o absorbție mai redusă a carbohidraților după ce oamenii au consumat acest extract din ceaiul verde.

Dincolo de beneficiile de slăbit

Există mai multe motive decât greutatea pentru a bea ceai verde. Beneficiile impresionante sunt legate şi de prevenirea cancerului.

Mai mult, eexistă beneficii în prevenirea bolilor de inimă, beneficii potențiale ale memoriei și alte stimulente pentru sănătate, potrivit menshealth.