Evenimentul Zilei > Actualitate > Piedone închide primăria. Căsătoriile civile oficiate la cerere
Piedone închide primăria. Căsătoriile civile oficiate la cerere

Piedone închide primăria. Căsătoriile civile oficiate la cerere

Primăria Sectorului 5 își suspendă activitatea cu publicul până pe 7 decembrie, după apariția unor cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul angajaților.

Anunțul a fost făcut de primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, prin intermediul unui comunicat de presă. El a precizat că, în această perioadă, la Primăria Sector 5 vor fi eliberate certificate de deces sau de naștere și vor fi oficiate căsătorii civile, dar numai cu participarea a cel mult șase persoane.

„Vor lucra cu publicul doar angajați ai Direcției pentru Evidența Persoanelor pentru eliberarea certificatelor de naștere sau deces, cu respectarea strică a normelor sanitare în vigoare. Menționăm că se vor oficia și cununiile civile programate în această perioadă, dar într-un cadru mult mai restrâns (cel mult 6 persoane). Starea Civilă din cadrul Primăriei Sectorului 5 are o intrare separată de restul clădirii. Angajații care nu sunt confirmați cu noul coronavirus și care lucrau cu publicul vor veni la serviciu”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, funcționarii care nu sunt nu sunt confirmaţi pozitiv la infecția cu noul coronavirus şi care lucrau cu publicul vor continua să vină la serviciu.

„Toate spaţiile din clădirea Primăriei urmează să fie dezinfectate de o firmă specializată. Personalul care a intrat în contact direct cu angajaţii infectaţi a fost testat şi va rămâne acasă până la primirea rezultatului. Dacă acesta va fi negativ, angajaţii vor reveni la locul de muncă”, a mai transmis Primăria prin comunicatul de presă.

Din cauza cazurilor de infectare, va fi amânată și ședința Consiliului Local programată pentru data de 26 noiembrie. Întrunirea consilierilor a fost reprogramată pentru data de 2 decembrie.

„Totodată, întrucât Secretarul General al Primăriei, dar și alți directori au fost confirmați cu noul coronavirus, ședința de consiliu din data de 26 noiembrie se va amâna pentru data de 2 decembrie”, se mai arată în comunicatul de presă.

Primăria sectorului 4 se închide

De menționat că și Primăria Sectorului 4, condusă de Daniel Băluță a făcut un anunț similar, cu ceva timp mai devreme.

„Ca urmare a apariției unor cazuri de infecție cu noul coronavirus în rândul angajaților autorității locale, Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a dispus astăzi, 24.11.2020, suspendarea activității de lucru cu publicul, precum și a activității neesențiale, în perioda 25 noiembrie – 02 decembrie 2020. În consecință, în săptămâna ce urmează, vor fi întreprinse în regim de urgență toate măsurile sanitare ce se impun, iar angajații serviciilor a căror activitate poate fi executată în regim de muncă la distanță, vor lucra de la domiciliu”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sector 4.