Evenimentul Zilei > Actualitate > Piedone îi lasă pe polițiștii locali fără mașini. Agenţii, obligați să socializeze
Piedone îi lasă pe polițiștii locali fără mașini. Agenţii, obligați să socializeze

Piedone îi lasă pe polițiștii locali fără mașini. Agenţii, obligați să socializeze

Primarul Sectorului 5 s-a supărat foarte tare pe polițiștii locali, care nu reușesc să îi găsească pe cei care distrug bunurile publice.

Drept urmare, Piedone s-a gândit că, pe timpul zilei, polițiștii locali trebuie să patruleze pe jos, pentru a interacționa mai mult cu cetățenii Sectorului 5, și a afla  despre identitatea celor care vandalizează parcurile sau bunurile publice.

Primarul Piedone a convocat o ședință pentru a afla cât de repede ajung polițiștii locali, în anumite locuri, unde sunt chemați de cetățeni și nu a fost foarte mulțumit de cele descoperite.

„Am văzut bănci distruse, coşuri de gunoi rupte, staţiile de autobuz şi blocuri desenate, maşini vandalizate… şi niciun vinovat. Poliţiştii locali nu au aplicat nici măcar o amendă pentru aceste acte de vandalism. Începând de astăzi, aceştia vor merge la pas prin sector, fără autoturismele Poliţiei Locale Sector 5. Doar aşa vor vedea situaţia reală din sector şi vor putea să verifice fiecare străduţă în parte. Le-am cerut poliţiştilor locali ca începând de astăzi să fie mult mai vigilenţi şi să aplice sancţiuni maxime atunci când este cazul”, a transmis Cristian Popescu Piedone.

Mașinile poliției locale vor sta parcate

După decizia primarului Cristian Popescu Piedone, polițiștii locali vor mai putea folosi de mașinile lor, doar noaptea. Cei care vor lucra în timpul zilei, vor patrula prin Sectorul 5, pe jos. Vor fi obligați să îi depisteze pe cei care vandalizează parcurile și distrug domeniul public.

Primarul Sectorului 5 s-a supărat foarte tare după agenții poliției locale, plătiți foarte bine, nu au reușit să îi depisteze pe ”vandali”.

Decizia primarului nu se va aplica echipelor de intervenție și a polițiștilor locali care fac patrule alături de Poliția Rutieră.

Piedone a interzis amendarea precupețelor

La finalul anului trecut, Piedone a ținut o altă ședință cu șefii poliției locale și le-a cerut agenților să nu le mai amendeze pe ”bunicuțele” care vând diverse produse agricole la marginea piețelor.

Primarul Piedone a spus că marfa pe care aceste bătrâne o vând la colțul străzii este pâinea lor de zi cu zi, nicidecum comerț care le-ar aduce venituri substanțiale.

„Poliția Locală Sector 5 nu va mai sancționa acele bunicuțe care vând câteva legături de pătrunjel la colțul străzii sau pe străzile din apropierea piețelor din sector. Am dispus ca Administrația Străzilor să pună la dispoziția acestora 10 tarabe în fiecare piață, total gratuit. Sunt persoane care vând câteva fructe sau unul, două borcane de murături și pentru ele aceste venituri reprezintă pâine pe care o pun pe masă. Nu sunt de acord să dăm amenzi acestor persoane. Mai bine le ajutăm să supraviețuiască.”, a spus Cristian Popescu Piedone.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.