Evenimentul Zilei > Economie > Piața imobiliară refuză să scadă. Creștere la vânzările de imobile, în iulie
Piața imobiliară refuză să scadă. Creștere la vânzările de imobile, în iulie

Piața imobiliară refuză să scadă. Creștere la vânzările de imobile, în iulie

Pandemia de coronavirus chinezesc și izolarea impusă din cauza acesteia par să fi influențat destul de puțin piața imobiliară din România.

În luna iulie 2020,  la nivelul întregii ţări, s-au vândut 50.153 de imobile, cu 3.335 mai multe faţă de luna trecută.

Pe de altă parte, numărul caselor, terenurilor şi apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare, la nivel naţional, în luna iulie a acestui an, este cu 737 mai mic faţă de perioada similară a anului trecut, anunţă vineri Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Potrivit unui comunicat al ANCPI citat de Agerpres, cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, în luna iulie 2020, în Bucureşti – 9.017, Cluj – 3.484 şi Ilfov – 3.395, iar judeţele cu cele mai puţine imobile vândute în aceeaşi perioadă sunt Olt – 197, Caraş Severin – 235 şi Mehedinţi – 312.


Ultima oră. Ce se întâmplă cu programul „Noua Casă”

S-a dat startul la programul „Noua Casă”. Care sunt condițiile

Programul „Noua casă”, pe masa Guvernului. Modificările așteptate de sute de mii de români


Numărul ipotecilor, la nivel naţional, în luna iulie 2020, a fost de 26.730, cu 12.460 mai mic faţă de luna iulie 2019. Cele mai multe operaţiuni de acest gen au fost înregistrate, luna trecută, în Bucureşti – 5.827, Timiş – 3,341 şi Ilfov – 1,672. La polul opus, se află judeţele Mehedinţi – 59, Harghita – 69 şi Covasna – 75, precizează aceeaşi sursă.

Totodată, judeţele în care au fost vândute cele mai multe terenuri agricole în cea de-a şaptea lună a anului 2020 sunt Timiş – 675, Cluj – 485 şi Dolj – 471.

Piața imobiliară ar putea să prindă viteză după 15 august, dată de la care programul „Noua Casă” ar trebui să devină operațional, dacă normele de aplicare vor fi aprobate săptămâna viitoare, în şedinţa de Guvern, potrivit unui anunț făcut de Dumitru Nancu, directorul general al Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM).


Alertă pentru sute de mii de români. Programul Prima casă, o bombă cu ceas?!

Un fost premier aruncă în aer programul „Noua casă”. Apartamentele se vor scumpi peste noapte

Decizie surprinzătoare luată în privința programului „Prima Casă”. Anunțul este clar


„Prin programul Noua Casă se vor acorda două categorii de credite pentru locuinţe noi (prin locuinţă nouă se înţelege orice locuinţă, recepţionată la terminarea lucrărilor, cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat precum şi locuinţele supuse unor lucrări de intervenţie în vederea consolidării şi/sau reducerii riscului seismic recepţionate la terminarea lucrărilor cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat) respectiv : 1) credite de până la 140.000 de euro pentru care se percep un avans de 15% şi se acordă o garanţie în nume şi cont stat în valoare de 60%; 2) şi credite de până la 70.000 de euro cu un avans de 5% şi o garanţie în nume şi cont stat de 50%”, se arată într-un comunicat al FNGCIMM.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: