Piața imobiliară. Case scoase la vânzare cu trei euro

Piața imobiliară. Case scoase la vânzare cu trei euro Italia / Sursa foto: Dreamstime.com

Piața imobiliară din România a explodat în ultima perioadă, iar românii în căutarea unei locuințe cu greu își pot achiziționa căminul visat. Cu toate acestea, în Italia se pot achiziționa case cu numai 3 euro. Un asemenea preț vine la pachet cu o serie de alte cheltuieli semnificative.

Italia adoptă măsuri suplimentare pentru corectarea declinului demografic

De exemplu, locuințele nu sunt ultra-moderne în privința trendurilor de design, însă sunt extrem de apreciate în rândul expaților. Măsura face parte dintr-un plan amplu al autorităților din Italia pentru a salva orașele în declin.

Așa se facă că locuințele părăsite sunt scoase la vânzare la prețuri derizorii. Se pare că programul este eficient, multe orașe din Italia au fost repopulate, iar autoritățile scot la vânzare un nou lot de case, pentru care potențialii clienți plătesc  doar 3 euro.

În 2019, în localitatea siciliană Sambuca, autoritățile au scos la vânzare un lot de 16 locuințe, la prețul de 1 euro fiecare. Doi ani mai târziu, în 2021, municipalitatea a repetat schema și a scos la vânzare și al doilea lot de locuințe.

Ne puteți urmări și pe Google News
Orașul Lecco

Oraș din Italia. Sursa foto: Wikipedia

Măsura este extrem de apreciată în rândul străinilor

În viitorul apropiat, autoritățile locale vor pune în vânzare și cel de-al treilea lot, la prețul de 3 euro/casă. Ideea este extrem de apreciată, mai ales în rândul străinilor care se luptă pentru a intra în posesia unei locuințe.

„Vrem doar să clarificăm faptul că, prin numerotarea acestor loturi, vor urma probabil mai multe vânzări în anii următori. Străinii se înghesuie să cumpere casele noastre, a fost un succes până acum”, a declarat primarul Giuseppe Cacioppo, potrivit CNN.

Deși le pot achiziționa cu prețul unei cafele, viitori proprietari vor plăti o mică avere pentru renovare și reabilitare, chiar dacă locuințele scoase la vânzare sunt „stabile din punct de vedere structural”.

limita viteza italia

Oraș din Italia. Sursa foto Dreamstime

Multe orașe din Italia au fost repopulate

Planul pus în practică de autoritățile din Italia a funcționat până la cel mai mic detaliu. Vestea a circulat repede, iar mulți cumpărători internaționali au contribuit la dezvoltarea economiei locale. Odată cu noii proprietari, bugetul local a crescut cu 20 de milioane de euro.

„Cele două loturi de case, deținute de primărie, au revitalizat sectorul imobiliar privat. Oamenii care s-au grăbit să pună mâna pe una la licitație, dar care nu au reușit să ajungă la final, au cumpărat în schimb o casă ieftină. Până în prezent, au fost vândute 250 de case”, a mai spus Giuseppe Cacioppo.