Conform CDC (Centrului Chinezesc de Control și Prevenire a Bolilor), piața din Wuhan nu este nimic altceva decât o „victimă”, nicidecum epicentrul epidemiei, scrie Dailymail.

Dovezile genetice confirmă faptul că virusul a apărut la liliecii din China înainte de a fi transmis oamenilor prin diferite animale, dar până la acest moment nu se cunoaște locul exact de unde ar fi pornit. Autoritățile chineze au declarat că primele cazuri de Coronavirus au apărut în piața din Wuhan.

Dar un studiu asupra animalelor vândute acolo contrazice această teorie după ce toate mostrele luate au fost testate negative pentru Covid-19, acest lucru însemnând că ar fi fost imposibil ca ele să-I infecteze pe oameni. „Se pare că, de fapt, piața din Wuhan este doar o victimă”, a declarat Gao Fu, directorul CDC.

Colin Carlson, un zoolog de la Universitatea din Georgetown, a declarat că piața a fost doar o locație perfecta pentru ca virusul să se răspândească.

Această descoperire este foarte probabil să conducă la noi speculații conform cărora virusul ar fi fost creat într-un laborator de cercetare, așa cum și președintele Donald Trump susține că s-ar fi întâmplat. Cercetătorii din SUA, dar și din China spun că nu există dovezi până la acest moment care să confirme sau să susțină o astfel de teorie.

41 de cazuri de Covid-19 au fost raportate către OMS în decembrie 2019, lucru ce a condus la închiderea pieței din Wuhan la 1 ianuarie 2020.

Cercetătorii de la Harvard, MIT și Universitatea British Columbia au examinat 4 mostre aduse de la piața de fructe de mare din Wuhan și au descoperit că 99.9 % din ele conțineau același material genetic ca un pacient bolnav de Covid-19.

Acest lucru sugerează că virusul din mostre ar fi provenit, de fapt, de la oamenii care au vizitat piața, iar studiul concluzionează că Sars-CoV-2 a fost „importat” în Wuhan de către oameni.