Evenimentul Zilei > Actualitate > Piața de 3.5 milioane de euro de la Pitești a început să se strice la nici două luni de la inaugurare
Piața de 3.5 milioane de euro de la Pitești a început să se strice la nici două luni de la inaugurare

Piața de 3.5 milioane de euro de la Pitești a început să se strice la nici două luni de la inaugurare

Ultimul proiect de modernizare a Piteștiului nu a mers prea bine. Se pare că la nici două luni de la terminarea lucrării lucrurile au început să se strice.

Pereții au început deja să se strice, însă granitul pare să reziste. Este și normal, deoarece lucrarea a costat în total 3,5 milioane de euro. Singurul lucru care se menține neclintit este mărețul W.C., care a costat 400.000 de euro.

Inițial locuitorii au fost induși în eroare, toaleta inteligentă semănând cu o gură de metrou.

Reacțiile au început să apară și în mediul online cu privire la proiectul făcut de mântuială.

„Nici două luni nu au trecut de la inaugurarea Pieței Primăriei Pitești și trebuie să cârpim investiția de 3,5 milioane de euro! Am cumpărat granit suficient de gros pentru a permite și trecerea infanteriei grele, dar zidurile au cedat nervos! Speram ca acest proiect să fi eșuat doar din punct de vedere estetic. Din păcate și execuția lasă de dorit!

Singurul lucru smart din Piața Primăriei rămâne doar wc-ul de 400.000 de euro. Deocamdată…”

Piteștenii își fac nevoile cu stil

Investiția aberantă a fost făcută din bani publici, în condițiile în care cele mai multe locuințe din zonă sunt și de 7 ori mai ieftine, iar multe clădiri de patrimoniu au fost lăsate în voia sorții.

E dotată cu lift de opt persoane, iar constructorul spune că toate materialele sunt de cea mai bună calitate, ba chiar indestructibile. Primarul se laudă și el că Pitestiul are cel mai smart WC.

Accesul se face pe trepte acoperite cu granit. Înăuntru dotările sunt ca pentru un hotel de cinci stele. Nu s-a făcut deloc economie.

Toaleta are cinci cabine pentru bărbați, cinci pentru femei și una pentru persoanele cu dizabilități. Pereții sunt din beton armat iar luminatoarele din aluminiu cu geam termoizolant. Inclusiv constructorul recunoaște că investiția a fost mare.

La un calcul simplu, toaleta din Pitești costă de 6 ori mai mult decât o casă. Aici metrul patrat de construcție se ridică la 2750 de euro, iar în cazul unei locuințe nu depășește 500 de euro. Firma care a realizat lucrarea susține că acesta e un obiectiv special.