Evenimentul Zilei > Social > Pfizer pregătește viitorul omenirii. 3 miliarde de euro pentru a se implementa de urgență
Pfizer pregătește viitorul omenirii. 3 miliarde de euro pentru a se implementa de urgență

Pfizer pregătește viitorul omenirii. 3 miliarde de euro pentru a se implementa de urgență

Se vor cheltui peste 3,2 miliarde de dolari pentru a ajuta la dezvoltarea unei pastile antivirale împotriva Covid-19. Anunțul îl fac cercetătorii de la Pfizer care lucrează intens la molecula cunoscută sub numele de PF-07321332.
După ce a cheltuit miliarde pentru a accelera crearea vaccinurilor COVID-19, Statele Unite au declarat joi că vor dedica acum 3,2 miliarde de dolari dezvoltării pilulelor antivirale care ar putea opri noul coronavirus înainte de a face noi ravagii. Un medicament antiviral și trei terapii cu anticorpi sunt acum aprobate pentru a trata COVID-19. Toate aceste medicamente trebuie livrate prin spitale sau clinici medicale.

Pastila antivirală ar putea fi disponibilă publicului larg până la sfârșitul acestui an

„Lucrăm în prezent la două variante, una injectabilă și cealaltă administrată oral. Acordăm o atenție specială pastilei, deoarece ea prezintă o mulțime de avantaje, unul dintre ele fiind acela că nu mai trebuie să mergi la un spital să-ți faci injecția, deoarece vei putea să-ți faci tratamentul direct la tine acasă. Va fi un medicament care va schimba complet regulile jocului”, a declarat CEO-ul Pfizer, Albert Bourla.

Alături de „accelerarea lucrurilor care sunt deja în desfășurare” pentru COVID-19, noul program ar încuraja și tratamentele pentru alți viruși, a spus dr. Anthony Fauci atunci când a anunțat noul program în timpul unei conferințe de la Casa Albă.

„Există puține tratamente pentru variantele noi care au potențial pandemic”, a spus el subliniind că: „vaccinurile rămân în mod clar piesa centrală a arsenalului nostru”.

Este nevoie de o pastilă cât se poate de repede

Omenirea are nevoie de o pastilă pe care pacienții ar putea să o ia atunci când simptomele apar pentru prima dată. Unii producători testează astfel de medicamente, dar rezultatele inițialevor veni peste câteva luni. Noile fonduri federale vor accelera aceste teste și vor sprijini cercetarea, dezvoltarea și fabricarea pilulelor.

Săptămâna trecuta, Statele Unite au declarat ca vor cumpăra o pastilă antivirala experimentală de la Merck si Ridgeback Biotherapeutics daca se va dovedi a fi sigura si eficienta.

Un studiu amplu al medicamentului, molnupiravir, ar trebui să ofere rezultate în această toamnă. Cercetările timpurii sugerează că medicamentul poate reduce riscul de spitalizare dacă este utilizat la scurt timp după infecție.

Guvernul federal ar putea căuta oferte similare pentru alte două antivirale aflate în testare a declarat dr. David Kessler, șef al echipei de răspuns COVID-19 a administrației Biden .

Se doreşte un antiviral până la sfârșitul toamnei care poate ajuta la închiderea capitolului epidemiei

Unul dintre medicamentele pe are a pus ochii Guvernul este AT-527, dezvoltat de Atea Pharmaceuticals. Compusul este deja utilizat pentru tratarea hepatitei C și studiile timpurii au sugerat că ar putea funcționa și împotriva COVID-19.

Celălalt medicament a fost creat de oamenii de știință Pfizer, adaptat de la o moleculă concepută pentru prima dată la începutul anilor 2000 ca un potențial medicament pentru SARS. După ce au fost abandonat ani de zile, cercetătorii Pfizer au decis să modifice structura moleculei, astfel încât să funcționeze împotriva proteazei noului coronavirus. Peste 200 de oameni de știință Pfizer au lucrat la molecula cunoscută sub numele de PF-07321332.

Medicamentul fusese inițial conceput pentru a fi administrat intravenos, dar cercetătorii i-au modificat structura pentru a funcționa ca o pastilă. Când șoarecii au primit pilula, aceasta a atins niveluri suficient de ridicate în corp pentru a bloca coronavirusul.

Tratamentul candidat, denumit PF-07321332, este o un inhibitor de protează care să fie administrat sub forma unei pastile ce ar împiedica replicarea coronavirusului în celule. Potrivit companiei Pfizer, inhibitorii de protează au fost eficienți în tratarea altor agenți patogeni virali precum HIV și virusul hepatitei C, atât singuri, cât și în combinație cu alte antivirale.

Pfizer a lansat un studiu clinic în martie cu o combinaţie de anticorpi

Până în această săptămână, singurele medicamente care au dat rezultate bune în lupta cu noul coronavorus au fost steroizii administrați pacienților suficient de bolnavi pentru a avea nevoie de oxigen suplimentar și terapie intensivă. Dar miercuri, cercetătorii din Marea Britanie au raportat că una dintre combinațiile de anticorpi a redus cu succes decesele într-un studiu amplu asupra pacienților spitalizați cu COVID-19..

Numărul morților din coronavirus din SUA a depășit 600.000 miercuri, chiar dacă campania de vaccinare reduce răspândirea COVID-19. Am făcut progrese enorme în Statele Unite. O mare parte a țării revine la normal, iar creșterea noastră e pe primul loc în lumea, iar numărul cazurilor și deceselor scade dramatic. Dar sunt încă prea multe vieți pierdute, a spus  Joe Biden, potrivit consumer.healthday.