Evenimentul Zilei > Social > Pfizer a găsit soluția! „În ultima lună am dublat producția!”
Pfizer a găsit soluția! „În ultima lună am dublat producția!”

Pfizer a găsit soluția! „În ultima lună am dublat producția!”

Pfizer a găsit soluția! A ajusatat capacitatea de producție a vaccinurilor și conform calculelor făcute, aceștia se așteaptă la o înjumătățire a timpului necesar pentru a produce un lot de vaccin împotriva coronavirusului.

Înainte ca fabrica să facă ajustările de producție, un lot de vaccin necesita aproximativ 110 zile pentru a fi gata, dar acum Pfizer se așteaptă la o medie de 60 de zile pentru ca aceiași cantitate să fie gata de livrare.

Această măsură luată ar putea fi soluția insuficienței de doze cu care se confruntă întreaga lume în momentul de față.

Conform declarațiilor lui Chaz Calitri, vicepreședinte pentru operațiuni pentru injectabile sterile la Pfizer, şi cel care conduce fabrica companiei din Kalamazoo, Michigan, producția din ultima luna s-a dublat.

Ce a declarat președintele Immunization Policy

„Nimeni nu a produs vreodată vaccinuri ARN la această scară, așa că puteți paria pe care producătorii  învață din mers. Pun pariu că în fiecare zi se confruntă cu o provocări și în fiecare zi rezolvă câte o problemă”, spune şi Robert Van Exan, preşedinte al Immunization Policy and Knowledge Translation,o firmă de consultanţă în producţia de vaccinuri.

Vaccinul COVID-19 Pfizer se produce în trei fabrici: Chesterfield (Missouri), Andover (Massachusetts) și Kalamazoo (Michigan).

„Am mers direct la producția comercială”

Pfizer și-a bazat sistemul de producție pe modul în care vaccinul a fost dezvoltat în laborator, spune Chaz Calitri. În mod normal, inginerii ar petrece ani buni îmbunătățind eficiența și rentabilitatea vaccinului, dar nu asta s-a întâmplat în cazul COVID-19.

„Am mers direct la producția comercială”, recunoaşte Calitri. De îndată ce flacoanele de vaccin au început să iasă de pe linia de producție, inginerii au început să analizeze modul în care producția ar putea funcționa mai repede și mai bine. „Am făcut o mulțime de îmbunătățiri foarte simple”, apreciază el.

Astfel, procesul de producție devine mai rapid. De exemplu, obținerea ADN-ului cu care începe procesul a durat mai întâi 16 zile, iar în curând va dura nouă sau 10. Pe lângă îmbunătățirea vitezei, Pfizer crește și producția prin adăugarea de linii de fabricație în toate cele trei fabrici.