Petrom îi vinde lui Borcea afacerea cu GPL

Petrom îi vinde lui Borcea afacerea cu GPL

Petrom va ieşi de pe piaţa îmbutelierii şi distribuţiei de GPL prin vânzarea participaţiei de 99,99% în subsidiara Petrom LPG SA către Crimbo Gas International, potrivit unui comunicat al companiei.

Potrivit unor surse, Crimbo Gas International este deţinută în proporţie de 50% de omul de afaceri Cristi Borcea, acesta având în trecut afaceri în acelaşi domeniu. Borcea a vândut în 2008 afacerea către grupul olandez SHV.

Petrom va continua să producă GPL şi să comercializeze butelii şi GPL auto prin intermediul benzinăriilor. Compania va furniza, în continuare, GPL de la rafinăria sa către compania care face obiectul tranzacţiei menţionate iar aceasta va furniza butelii şi GPL auto către OMV Petrom Marketing SRL.

"Subsidiara Petrom LPG gestionează un număr ridicat de clienţi mici şi, prin urmare, este o activitate cu un grad ridicat de complexitate. Complexitatea acestei activităţi secundare nu este în concordanţă cu strategia noastră. De aceea, în urma procesului de optimizare a portofoliului, am decis să reducem complexitatea prin vânzarea acestei afaceri către o companie specializată, pentru care îmbutelierea şi distribuţia reprezintă activitate principală", a declarat Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului Petrom, responsabil pentru activitatea de Rafinare si Marketing, citat de Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Activitatea Petrom LPG include îmbutelierea de GPL (în fabricile de îmbuteliere de la Negoieşti şi Timişoara), precum şi distribuţia de butelii în întreaga ţară, vânzarea şi distribuirea de propan, vânzarea şi distribuirea de GPL auto şi activităţi de comerţ cu ridicata. În prezent, Petrom LPG are circa 260 de angajaţi.