Gigi Mulțescu (foto) a revenit pe banca Petrolul, duminică, în derby-ul cu Steaua, dar nu a putut să evite înfrângerea. „Militarii” au câștigat cu scorul de 3-2 și au urcat, după opt runde, pe prima treaptă a clasamentului.

Se plânge că a fost intoxicat

Tehnicianul prahovenilor a încercat să scape repede de povara insuccesului și a lansat atacuri dure către Răzvan Lucescu, predecesorul său. Mai întâi, Mulțescu s-a plâns de starea fizică proastă în care i-a găsit pe „lupi”. „Avem mari carențe la pregătire fizică. Am primit informații eronate de la oamenii din club”, a spus tehnicianul.

Apoi, petrolistul a explicat celor care n-au deslușit tainele jocului „lupilor” că el a redat bucuria fotbalului. „Am încercat să pregătesc cât mai bine o partitură ofensivă, care este cea mai grea. S-au simțit abia în această seară fotbaliști. Atunci când ataci te simți fotbalist, nu când stai în apărare.”

A fost o altă săgeată spre Răzvan Lucescu, antrenor care este cunoscut pentru stilul de joc prudent.

Și-a urecheat jucătorii

Cunoscut pentru stilul conflictual, Mulțescu deține un record în carieră. De la debutul în antrenorat, ce a avut loc în 1990, cel poreclit „Oaie” a stat pe banca a 31 de cluburi!

Mai mult, a reușit performanța ca într-un an să treacă și pe la trei echipe. Ultima experiență, cea de la Dinamo, din 2013, s-a încheiat prematur. Mulțescu și-a pus în cap vestiarul, iar pentru a preîntâmpina o revoltă, șefii din ,,Groapă” l-au dat afară pe antrenor. Mai mult, la finalul meciului cu Steaua, i-a criticat public pe unii dintre jucători. „Am avut informații greșite despre unii dintre fotbaliști. Am făcut trei schimbări și doar Satli a adus ceva bun în jocul nostru, ceilalți doi care au intrat, Astafei si Gallegos, nu”, și-a încheiat Mulțescu discursul războinic.