Evenimentul ZileiActualitatePetrecere cu scandal în Spania. Sute de persoane riscă să ajungă în fața judecătorilor

Petrecere cu scandal în Spania. Sute de persoane riscă să ajungă în fața judecătorilor

Petrecere cu scandal în Spania. Sute de persoane riscă să ajungă în fața judecătorilor
Poliţia din Spania a pus capăt unei petreceri rave clandestine în apropiere de Barcelona. La petrecere participau circa 300 de persoane.

Sâmbătă, poliţia catalană a pus capăt unei petreceri rave care se desfăşura cu circa 300 de participanţi. Petrecerea dura deja de 40 de ore, într-un hangar în apropiere de Barcelona, Petrecerea care a fost organizată cu prilejul Anului Noi s-a desfășurat în contextul în care Spania este profund afectată de pandemie.

„Îi vom urmări în justiţie pe organizatori şi pe toţi participanţii”, a declarat poliţia – Mossos de Esquadra – pe Twitter, subliniind că amenda pentru participanţii la această petrecere clandestină la Llinars del Valles, localitate situată la 30 km nord-est de Barcelona, va depăşi 3.000 de euro.

„Cei trei organizatori au fost arestaţi: ei vor fi trimişi în faţa tribunalului în orele următoare”, a adăugat poliţia. Pentru ei, amenda ar putea depăşi 600.000 de euro, au precizat forţele de ordine.

Poliția din Franța a pus capăt unei petreceri la care participau peste 2,000 de persoane

Imagini video obţinute de AFP arată tineri fără măşti de protecţie şi fără să respecte regulile de distanţare fizică, fumând şi dansând în faţa unui cap de mort uriaş cu boneta de Moş Crăciun, iar apoi mici îmbrânceli pe ringul de dans la sosirea poliţiei. Poate fi văzută de asemenea o tânără topless încercând să-i calmeze pe unii şi pe alţii.

Sute de poliţişti au participat la operaţiune, sprijiniţi de un elicopter, potrivit postului de radio public spaniol RNE.

În Franţa, unei petreceri similare, care se ţinea de joi seara la Lieuron, la sud de oraşul Rennes (vest), cu 2.500 de petrecăreţi, dintre care unii veniţi din străinătate, i s-a pus capăt sâmbătă dimineaţa. Peste 1.200 de procese verbale au fost întocmite şi au fost confiscate mai multe echipamente audiovizuale.

Începând de luni, 4 ianuare, mai multe regiuni spaniole, inclusiv Madrid, vor înăspri restricţiile de circulaţie aflate în vigoare pentru a încerca să evite un al treilea val al pandemiei după sărbătorile de Crăciun, informează EFE.

De la începutul crizei sanitare, Spania a înregistrat 1.928.265 de îmbolnăviri şi 50.837 de decese, potrivit ultimelor cifre furnizate joi de Ministerul Sănătăţii, iar datele comunicate de autorităţile regionale în ultimele 48 de ore prevăd o puternică creştere a cazurilor şi deceselor pentru săptămâna viitoare.


Accesează: