Evenimentul Zilei > Actualitate > Pești morți în balta amenajată cu 2,5 milioane I FOTO
Pești morți în balta amenajată cu 2,5 milioane I FOTO

Pești morți în balta amenajată cu 2,5 milioane I FOTO

Au murit peștii din balta Lămâița din Timilșoara, amenajată de primăria Timișoara cu peste 2 milioane de lei. Aceștia plutesc deasupra apei infecte, otrăviți.

Inspectorii primăriei Timișoara vor merge marți să vadă cu ochii lor peștii morți și să încerce să descopere cauza morții lor.  

Parcul cu balta Lămâița a fost modernizat, începând cu martie 2015, iar suma alocată a depășit 2,5 milioane de lei.  Lucrarea a devenit celebră în întreaga țară după ce băncile au fost montate în spatele unui gard. Au fost puse bănci, au fost trasate alei, este și o fântână cu apă potabilă.  Probleme sunt cu ”igienizarea luciului de apă”.

Balta Lămâița

În balta din centrul parcului asanarea s-a realizat prin depunerea pe fundul apei a unor bucăți de beton, din șantierele din centrul orașului. La finalul investiției, apa a fost populată cu pești, însă autoritățile nu au verificat dacă aceștia au condiții optime de viață. Aapa din baltă arată murdară, deasupra ei plutesc pet-uri și cadavre de pești, după ce, probabil din cauza căldurii, apa a scăzut cu aproape 40 de cenimetri.