Peste 200.000 de joburi disponibile în Germania. În ce domeniu sunt cele mai multe

Peste 200.000 de joburi disponibile în Germania. În ce domeniu sunt cele mai multe

Germania are nevoie să atragă peste 200.000 de specialişti imigranţi, în special din domeniul tehnic, inclusiv din România, a declarat, joi, Anne Ruth Herkes, secretar de stat în cadrul Ministerului Federal al Economiei şi Tehnologiei din Germania, într-o dezbatere privind rolul IMM-urilor.

"Guvernul federal are o politică inteligentă de atragere a forţei de muncă calificată. IMM-urile oferă, în prezent, 60% din locurile de muncă. De aceea, oferim o serie de instrumente pentru dezvoltarea acestui sector care se confruntă cu lipsa forţei de muncă bine calificate în interiorul ţării. Acest sector este dezvoltat, în principal, ca o afacere de familie şi din cauza vârstei înaintate a celor rămaşi la conducere, circa 22.000 de IMM-uri vor fi oferite, până în anul 2014, unor noi proprietari", a spus Anne Ruth Herkes, citată de Agerpres.

Garanţiile la creditele de export şi finanţarea activităţii IMM-urilor sunt principalele instrumente care fac ca, în Germania, fiecare a doua astfel de întreprindere să vină cu un produs inovativ dedicat exportului.

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România) a organizat, joi, împreună cu Ambasada Germaniei la Bucureşti, o dezbatere având ca temă "Investiţii în România - Şansă şi provocare pentru întreprinderile mici şi mijlocii".

Ne puteți urmări și pe Google News