Evenimentul Zilei > Actualitate > Peste 1.000 de piese din Tezaurul Naţional: Unde se află ACUM aurul şi argintul României | VIDEO
Peste 1.000 de piese din Tezaurul Naţional: Unde se află ACUM aurul şi argintul României | VIDEO

Peste 1.000 de piese din Tezaurul Naţional: Unde se află ACUM aurul şi argintul României | VIDEO

Peste 1.000 de piese arheologice din metale preţioase clasate în categoria Tezaur Naţional.

Acestea sunt expuse începând de miercuri la Muzeul de Artă din Satu Mare, în cadrul expoziţiei inedite “Aurul şi argintul antic al României”, eveniment organizat la iniţiativa Muzeului Naţional de Istorie, cu sprijin guvernamental.

Şase capitole mari

Structurată pe şase capitole mari – eneolitic, epoca bronzului şi prima epocă a fierului, cultura getică preclasică, cultura geto-dacică, perioada clasică nouă şi antichitatea târzie şi evul mediu timpuriu, expoziţia 1.004 obiecte din aur şi argint care fac parte din tezaurul antic al României – o bună parte provenind din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie al României, iar peste 800 fiind selectate din patrimoniul a 32 de muzee de arheologie din ţară.

Expoziţia face parte dintr-un proiect amplu a cărui derulare este prevăzută până în anul 2016, astfel încât să poată fi vizitată într-un număr cât mai mare de oraşe din România. După Timişoara şi Oradea, Satu Mare este al treilea oraş din ţara noastră care găzduieşte expoziţia ce va putea fi vizitată până în 2 noiembrie.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.