Rusia a depășit joi mai multe praguri simbolice în bilanțul oficial al infectărilor și deceselor din cauza noului coronavirus, după ce, săptămâna aceasta, autoritățile au anunțat prelungirea măsurilor de izolare.

Potrivit datelor guvernamentale, s-au înregistrat joi 1073 de decese iar 106.498 de persoane au fost contaminate cu virusul SARS-CoV-2, în majoritate în Moscova, regiunea Moscova și Sankt-Petersburg, al doilea mare oraș al țării.

Potrivit aceleiași surse, 7099 de noi cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră de la debutul epidemiei care pune la grea încercare sistemul rus de sănătate.

Autoritățile au indicat că au realizat peste 3,4 milioane de teste la coronavirus. „Situația din Rusia este mult mai bună decât într-o serie de țări europene”, datorită „măsurilor energetice” ale autorităților, a afirmat Peskov.

După ce și-a închis granițele terestre cu China, în februarie, Rusia a înregistrat, timp de câteva săptămâni o contaminare foarte mică, în timp ce pandemia a lovit în forță Europa occidentală.

Însă cazurile au continuat să crească de la sfârșitul lunii martie, iar președintele Vladimir Putin i-a trimis pe ruși în concediu plătit, luna aceasta, pentru a încuraja populația să rămână acasă.

Marți, Putin a prelungit acest concediu până la 11 mai, afirmând că ia în calcul o ridicare progresivă a măsurilor de izolare, estimând însă că situația rămâne „dificilă”.

În ultimele zile, Rusia a înregistrat între 5.000 și aproximativ 7.000 de cazuri noi zilnice.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE