Pericolul ascuns din croissantele cu ciocolată. Ce conțin, de fapt
- Bianca Ion
- 1 noiembrie 2024, 10:23
Dragoș Pătraru a decis să analizeze îndeaproape mult apreciatele croissante cu ciocolată din comerț, dezvăluind ingredientele și potențialele efecte ale acestora. Jurnalistul a investigat compoziția acestor produse, avertizând publicul asupra consumului excesiv și a ingredientelor care pot afecta sănătatea. Iată detalii despre concluziile sale!
Pericolul ascuns din croissantele cu ciocolată. Ce conțin, de fapt
Dragoș Pătraru a investigat ingredientele celor mai populare croissante cu umplutură de ciocolată, pentru a evidenția ce consumăm adesea fără a fi complet informați. În urma analizei, el a subliniat riscurile pe care le pot aduce anumite ingrediente din aceste produse asupra sănătății noastre, atrăgând atenția asupra compoziției ascunse sub etichetele atrăgătoare, potrivit Cancan.
Jurnalistul avertizează în mod special asupra impactului asupra copiilor, care sunt printre cei mai mari consumatori ai acestor produse. Faptul că ingredientele din croissantele disponibile în comerț pot fi dăunătoare face ca această situație să fie alarmantă, subliniază Pătraru, invitând părinții să fie mai atenți la alimentele pe care le oferă celor mici.
Dragoș Pătraru: „E de dat copiilor, dacă vreți să îi învățați să latre!”
După ce a citit toate ingredientele de pe ambalajele croissantelor cu ciocolată, Dragoș Pătraru a reacționat imediat:
„Cea mai mare nenorocire posibilă din lume. Doamne Dumnezeule! E de dat copiilor, dacă vreți să îi învățați să latre!
Și-a tăiat unul unghia, a pus-o acolo. Conține tot! Ce naiba de produs curat credeți că poate sta pe raft într-un supermarket atât de mult timp fără să se altereze?! Oamenii cumpără mizeria asta, le-o dau copiilor.”, au fost doar unele dintre reacțiile jurnalistului.
Ce ar trebui să facă părinții atunci când copiii cer un croissant cu ciocolată. Sfatul lui Dragoș Pătraru
Dragoș Pătraru a oferit părinților și bunicilor un sfat important, recomandându-le să evite croissantele ambalate și să dedice puțin timp pregătirii unui desert de casă pentru cei mici. În loc să opteze pentru produse comerciale, el sugerează ca o prăjitură făcută în weekend, cu ingrediente simple și cunoscute, este mult mai sănătoasă pentru copii.
„Toate aceste produse sunt, în opinia mea, niște mizerii care nu ar trebui să se afle pe rafturile magazinelor, mizerii care nu ar trebui promovate drept hrană Toate aceste produse sunt, în opinia mea, niște mizerii care nu ar trebui să se afle pe rafturile magazinelor, mizerii care nu ar trebui promovate drept hrană”, a spus Pătraru, subliniind că alimentele de pe piață ar trebui alese cu atenție. El îi încurajează pe cei responsabili de alimentația copiilor să ia în calcul prepararea acasă a dulciurilor, o alternativă sănătoasă și delicioasă.
După analiza sa amănunțită, jurnalistul a ales să arunce la gunoi toate cele șase produse analizate, considerând că acestea nu ar trebui consumate. Mesajul său final a fost adresat direct celor care îi urmăresc emisiunea, îndemnându-i să fie mai atenți la ingredientele produselor alimentare și la impactul acestora asupra sănătății copiilor.
„Dragii mei, vă las pe voi să decideți dacă acesta este un desert pe care să îl consumați sau pe care să îl dați copiilor.”