Pericol imens pe şoselele României! Inspectorii RAR l-au descoperit în 2019

Pericol imens pe şoselele României! Inspectorii RAR l-au descoperit în 2019

Cifre şocante prin însemnătatea lor au fost publicate recent de reprezentanţii Registrului Auto Român, ai cărui inspectori au descoperit probleme foarte grave pe drumurile din România.

Conform Agerpres, inspectorii RAR au descoperit că aproape jumătate dintre vehiculele verificate în trafic în 2019 aveau probleme tehnice majore, fiind declarate neconforme.

Datele centralizate de instituţie arată că anul trecut au fost verificate în trafic 69.130 de vehicule la nivelul întregii ţări, iar ca urmare a problemelor descoperite au fost aplicate 22.447 de sancţiuni, au fost retrase 17.938 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 413 vehicule şi 113 ITP au fost anulate.

Mai mult, din totalul maşinilor inspectate, 31.607 de unităţi (45,72%) aveau deficienţe tehnice majore şi/sau periculoase şi au fost declarate neconforme; cele mai multe neconformităţi au fost constatate la instalaţia electrică de iluminare-semnalizare (27%), punţi, jante, anvelope şi suspensie (12%), şasiu, cadru şi elemente ataşate şasiului (10%).

Ne puteți urmări și pe Google News

Totodată, multe neconformităţi au fost descoperite şi la sistemul de frânare: au fost depistate probleme la 4% dintre vehiculele verificate, iar în 1,57% dintre cazuri au fost constatate la sistemul de direcţie.

În urma măsurătorilor efectuate s-a stabilit şi depăşirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 2.579 autovehicule. Mai mult, au fost depistate 3.616 de vehicule care aveau defecţiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi şi fuzete.

Rezultatele controalelor nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni. Conform autorităţilor, la 31 decembrie 2019, parcul auto naţional ajunsese la aproximativ 8,75 de milioane de autovehicule, dintre care peste 6,9 milioane autoturisme, în creştere cu 7%, comparativ cu datele din anul anterior, când au fost înregistrate 6,45 milioane.

Aproximativ 1,46 de milioane de autovehicule erau înmatriculate în Bucureşti, ceea ce demonstrează o creştere semnificativă de 32% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, din care 1,169 milioane de unităţi erau încadrate la categoria autoturisme.

Reprezentanţii Direcţiei de Înmatriculări au comunicat că aproximativ 4,36 de milioane de unităţi erau mai vechi de 16 ani, respectiv 20 de ani, în timp ce 2,52 de milioane de autovehicule aveau o vechime de 11-15 ani, iar 994.398 de exemplare erau mai vechi de 6-10 ani.