Intervenția rapidă a pompierilor  a preîntâmpinat producerea unei tragedii.

Apelul care sesiza izbucnirea incendiului pe strada Horia din municipiu, a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, în jurul orei 11.35, apelantul precizând că că arde acoperișul unei anexe în care este depozitat azot.

Pericol de explozie

Pentru gestionarea situației de urgență semnalate, inspectoratul a mobilizat cu operativitate la adresa indicată patru echipaje de pompieri militari din cadrul Secției Beiuș, din care trei de stingere și unul de prim ajutor calificat, iar pentru că în eveniment erau implicate substanțe chimice cu pericol de explozie, la fața locului a fost dislocat și echipajul de primă cercetare și evaluare chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN).

„Ajunși la locul evenimentului, pompierii militari au constatat că ardea un depozit de substanțe chimice. Echipajele au procedat de urgență la balizarea zonei, evacuarea persoanelor de pe stradă și din locuințe, a un autoturism aflat la doi metri de focare, realizând concomitent un dipozitiv circular de stingere, un dipozitiv de răcire a azotului și dipozitive de protecție a unui alt depozit lipit de cel în flăcări (în care erau depozitați saci cu nitrat de amoniu, nitrocalcar și semințe de cereale), a unui depozit de electrocasnice situat la circa 50 de cm distanță, a unei clădiri administrative, respectiv a anexelor locuinței învecinate.

Au fost de asemenea, anunțate Agenția pentru Protecția Mediului și Garda de Mediu, care s-au deplasat la fața locului, scrie realitatea.net.