Performanță pentru cinematografia din Republica Moldova. Filmul „Alive in Mo...”, premiat

Performanță pentru cinematografia din Republica Moldova. Filmul „Alive in Mo...”, premiat Sursa: arhiva evz

Realizare notabilă pentru cinematografia din Republica Moldova. Filmul „Alive in Mo...”, regizat de Grigore Bechet, a primit Premiul Publicului în cadrul Festivalului Filmului European (FFE), care a avut loc la București.

„Alive in Mo...” a fost proiectat în cadrul Festivalului Filmului European alături de alte 39 de producții cinematografice cu circuit festivalier, prezente sau premiate la Cannes, Berlinale, Salonic, Karlovy Vary, San Sebastian etc. Evenimentul respectiv a fost organizat de Institutul Cultural Român (ICR), Comisia Europeană, Eunic România și Uniunea Cineaștilor din România.

Cinematografia din Republica Moldova, premiu în România, datorită filmului „Alive in Mo...”

Filmul „Alive in Mo...” prezintă o poveste despre sacrificiu și perseverență și are ca sursă de inspirație evenimente ce au fost reale.

Pelicula premiată în România reprezintă totodată debutul regizoral al lui Grigore Bechet și debutul cinematografic al actorului Cătălin Lungu, fiind, de asemenea, și ultimul film al maestrului Boris Bechet. Cinefilii au apreciat că „Alive in Mo...” este un film despre soarta multor moldoveni și e o producție pe care trebuie să o vadă toată lumea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe 15 mai, în cadrul Galei de închidere a Festivalului Filmului European (FFE), care a avut loc la Cinema Elvire Popesco de la București, filmului „Alive in Mo...”, în regia lui Grigore Bechet, i-a fost acordat Premiul Publicului. Acest premiu de popularitate se acordă în urma votului cinefililor, iar producția din Moldova a reușit să adune cele mai multe voturi din partea publicului din România, demostrând încă o dată că filmul este cel mai bun ambasador al identității și culturii naționale”, este mesajul ce a fost transmis de Centrul Naţional al Cinematografiei din Republica Moldova, conform jurnal.md.

Altfel, tot la capitolul cultural, La Chișinău va avea loc un concert  simfonic, în aer liber, la Teatrul Verde din Parcul „Valea Morilor” din Chișinău, dedicat regretatului artist Ion Aldea Teodorovici, care la 7 aprilie 2024, ar fi împlinit 70 de ani.