Evenimentul ZileiSocialPercheziții la Buzău. Mai multe persoane care vindeau droguri, reținute

Percheziții la Buzău. Mai multe persoane care vindeau droguri, reținute

Percheziții la Buzău. Mai multe persoane care vindeau droguri, reținute
Mai mulți traficanți de droguri din Buzău au vost vizitați de procurorii DIICOT. În urma perchezițiilor autoritățile au găsit cantități mari de droguri și etnobotanice.

Joi, procurorii DIICOT au efectuat 13 percheziții în județul Buzău. Persoanele controlate erau bănuite de trafic de droguri de mare risc. Aceștia procurau marfa din Brăila, Galați și București. Ulterior drogurile erau vândute în Buzău, prețurile ajungând și la 300 de lei pentru un gram.

Conform IPJ Buzău, din 2020 şi până în prezent, 9 bărbaţi s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc şi substanţe cu efect psihoactiv de la persoane din Galaţi şi Bucureşti, pe care le-ar fi vândut în Buzău.

Droguri de 300 de lei gramul

La rândul lor, procurorii DIICOT susţin că indivizii se aprovizionau şi din Brăila, iar drogurile le vindeau în judeţul Buzău, cu preţuri care  variau de la câteva zeci de lei la câteva sute de lei.

„În cauză s-a reţinut faptul că mai multe persoane au desfăşurat activităţi de procurare, transport, depozitare, preparare şi vânzare de droguri de risc şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Substanţele erau procurate de către dealerii locali, în principal, de la persoane de pe raza municipiilor Brăila, Galaţi şi Bucureşti şi oferite către consumatorii de pe raza judeţului Buzău, preţurile variind în funcţie de tipul şi cantitatea de substanţă interzisă: 45-60 lei/gram canabis, 200-300 de lei/gram (pulbere substanţă activă), 10-50 lei/pacheţel cu fragmente vegetale psihoactive”, se arată într-un comunicat remis de DIICOT.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate droguri şi etnobotanice.

De asemenea, au fost puse în executare 9 mandate de aducere, persoanele depistate fiind duse la sediul DIICOT Buzău pentru audieri.

 


Accesează: