Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii efectuează 16 percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Călăraşi, în cadrul unei acţiuni de destructurare a unui grupări specializată în săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi instigare la trafic de influenţă.

Procurorii susţin că "Fane Caran" este liderul unei grupări de crimă organizată din care mai fac parte Lucia Muşat, Anton Aurel Ilie, Adrian Cană şi Ramona Ciurea.

La indicaţiile lui "Fane Caran", închis la Penitenciarul Rahova, ceilalţi membrii ai grupării contactau persoane cercetate penal şi le promiteau că le vor ajuta să obţină pedepse mai mici, în urma depunerii unor denunţuri la DIICOT.

În schimbul acestui "ajutor", interlopii cereau şi primeau diverse sume de bani de la persoanele respective. Gruparea se baza pe faptul că Lucia Muşat, mâna dreaptă a lui "Fane Caran", colaborase cu procurorii DIICOT în dosare de trafic de droguri.

Astfel, în perioada martie – aprilie 2017, Anton Aurel Ilie a pretins suma de 25.000 euro, din care a primit 1.000 de euro şi 1.000 de lei, precum şi un ceas din aur în valoare de 5.000 de euro, de la inculpaţii Radu Paul Ciocoiu şi Daniel Vasile, zis "Banat". Anton Aurel Ilie a lăsat să se creadă că, prin intermediul Luciei Muşat, are influenţă asupra procurorilor de la DIICOT, în sensul că îi va determina pe aceştia să înregistreze un denunţ formulat de Ciocoiu, astfel încât acesta din urmă să beneficieze de reducerea la jumătate pedepsei pentru care era cercetat, respectiv trafic de influenţă.