Evenimentul Zilei > Justitie > Percheziţii în judeţul Timiş. Falsificatori de bani, vizaţi de procurorii DIICOT
Percheziţii în judeţul Timiş. Falsificatori de bani, vizaţi de procurorii DIICOT

Percheziţii în judeţul Timiş. Falsificatori de bani, vizaţi de procurorii DIICOT

Procurorii DIICOT - ST Timişoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat, joi, 46 de percheziţii domiciliare pe raza judeţului Timiş, în cadrul unei acţiuni ce vizează destructurarea unei grupări de falsificatori de bani, cu conexiuni în Italia.

Pe raza judeţului Timiş a acţionat, din luna noiembrie 2014, o grupare constituită în scopul comiterii de infracţiuni din sfera falsificării de monedă, fiind identificate bancnote contrafăcute în cupiură de 50 de euro. Bancnotele falsificate ar fi fost obţinute de o parte dintre membrii grupării pe o filieră de contrafacere a bancnotelor, cu conexiuni în Italia, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Membrii grupării au furnizat sute de mii de bancnote falsificate unor persoane de încredere, care, la rândul lor, le-au pus în circulaţie în mod direct ori prin intermediul unor "săgeţi".

Ei au iniţiat, astfel, relaţii comerciale de mică amploare, care le-au permis plata în numerar, cu bancnotele falsificate, în diferite modalităţi: prin achiziţii de produse de la persoane fizice, care au postat anunţuri pe site-uri de profil, în special telefoane mobile şi autoturisme. Totodat[, au apelat  şi la cumpărături efectuate în anumite magazine mici, de cartier, unde membrii grupării au invocat faptul că au asupra lor numai bancnote euro. În plus, au aplicat şi metoda schimburilor valutare către persoane fizice care erau atrase de cursul avantajos leu/ euro propus de suspecţi; prin plăţi către taximetrişti pentru cursele efectuate.

La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Timişoara vor fi aduse 60 de persoane în vederea audierii.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: