“În această dimineaţă,165 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov efectuează 46 percheziţii în judeţul Brașov, la domiciliile unor administratori de societăți comerciale,precum și la sediile și punctele de lucru ale acestora.

De asemenea, polițiștii pun în executare 40 mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

În urma cercetărilor a rezultat faptul că, în perioada 2011 – 2014, persoanele bănuite ar fi introdus în contabilitatea societăților cheltuieli fictive, în baza unor documente false sau care atestă situații nereale, în scopul prejudicierii bugetului de stat, prin intermediul unor firme fantomă administrate de persoane fără adăpost sau care nu au desfășurat niciodată activități comerciale.

Societățile comerciale implicate au mai multe obiecte de activitate (construcții,consultanță,prestări servicii).  

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov, sub coordonarea  Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, cu un prejudiciu estimat de 23 milioane lei”, se arată într-un comunicat de presă emis de Poliţia Română.

Te-ar putea interesa și: