Evenimentul Zilei > Justitie > PERCHEZIŢII în judeţul Argeş. Circuit EVAZIONIST cu mărfuri de import
PERCHEZIŢII în judeţul Argeş. Circuit EVAZIONIST cu mărfuri de import

PERCHEZIŢII în judeţul Argeş. Circuit EVAZIONIST cu mărfuri de import

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează, în această dimineaţă, nouă percheziţii pe raza judeţului Argeş la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor pers banuite de evaziune fiscala. Poliţia Română informează că este vizat un om de afaceri care creat un circuit financiar prin care a creat un prejudiciu de peste un milion de lei.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, informează Poliţia Română.

În anul 2011, omul de afacrei ar fi înregistrat în evidenţele financiar-contabile mai multe operaţiuni comerciale fictive de la societăţi comerciale înregistrate pe teritoriul României controlate prin interpuşi, cu scopul de a creşte valoarea TVA deductibil,  diminuând astfel valoare TVA de plată către stat.

În fapt, mărfurile ar fi fost achiziţionate de la societăţi comerciale din Olanda, Ungaria şi Bulgaria la iniţiativa beneficiarilor finali.

Prejudiciul este de peste 1.000.000 de lei.

Şapte persoane vor fi conduse pentru audieri.