Evenimentul Zilei > Justitie > Percheziţii în 5 judeţe pentru destructurarea unei reţele specializate în EVAZIUNE fiscală în comerţul de pui şi furaje. Prejudiciul este de 40.000 de lei
Percheziţii în 5 judeţe pentru destructurarea unei reţele specializate în EVAZIUNE fiscală în comerţul de pui şi furaje. Prejudiciul este de 40.000 de lei

Percheziţii în 5 judeţe pentru destructurarea unei reţele specializate în EVAZIUNE fiscală în comerţul de pui şi furaje. Prejudiciul este de 40.000 de lei

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice efectuează, miercuri dimineaţa, 13 percheziţii în judeţele Prahova, Tulcea, Suceava, Dolj şi Timiş, la sediile sociale ale unor societăţi comerciale şi la locuinţele mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul comercializării de pui vii şi furaje.

Şapte percheziţii sunt efectuate la sediile unor societăţi comerciale şi şase la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscal în domeniul tranzacţiilor intracomunitare cu furaje şi pui vii de păsări domestice, informează Agerpres, citând un comunicat de presă emis de IGPR.

Activităţile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Din primele cercetări a rezultat că cei în cauză ar fi comercializat pui vii şi furaje fără a înregistra în evidenţele contabile ale societăţilor administrate toate operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat, prin activitatea infracţională desfăşurată, doar în perioadă mai – iunie a.c., este estimat, la acest moment, la aproximativ 40.000 de lei.

Persoanele bănuite de comiterea de infracţiuni vor fi conduse la sediul IPJ Prahova în vederea audierii şi luării măsurilor procedurale care se impun.