Evenimentul Zilei > Justitie > PERCHEZIȚII DNA la Consiliul Judeţean VASLUI
PERCHEZIȚII DNA la Consiliul Judeţean VASLUI

PERCHEZIȚII DNA la Consiliul Judeţean VASLUI

Procurorii DNA efectuează luni percheziţii la sediul Consiliului Judeţean din Vaslui, într-un dosar ce vizează fapte legate de un proiect finanțat pe fonduri europene a cărui valoare ar ajunge la 100 de milioane de euro, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Aceleași surse declară că la mjloc ar fi vorba de proiectul "Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurarea apelor uzate din municipiile Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești", a cărui valoare s+ar ridica la 100 de milioane de euro.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție și de fraudare a fondurilor europene, comise în perioada 2006 — 2016. În cursul zilei de 13 iunie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații situate în municipiile Vaslui și Bârlad, județul Vaslui, din care două sunt în sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice", se arată într-un comunicat al DNA transmis luni AGERPRES.

Procurorii DNA benficiază de sprijinul Grupării de Jadarmi Mobilă Bacău. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.