Evenimentul Zilei > Justitie > PERCHEZIȚII de amploare în BUCUREȘTI
PERCHEZIȚII de amploare în BUCUREȘTI

PERCHEZIȚII de amploare în BUCUREȘTI

Poliţiştii din Mureş fac, miercuri, 32 de percheziţii în Bucureşti şi în şase judeţe, la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane bănuite că au cauzat un prejudiciu de aproape 300.000 de lei, prin evaziune fiscală.

Reprezentanţii unei firme din judeţul Mureş sunt suspectaţi că ar fi stabilit o serie de relaţii comerciale fictive cu 11 societăţi comerciale bănuite a avea un comportament de tip firmă fantomă, potrivit NEWS.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, fac, miercuri, 32 de percheziţii, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Mureş, Bistriţa Năsăud, Cluj Napoca, Alba, Prahova şi Ilfov.

Percheziţiile sunt efectuate la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Potrivit poliţiştilor, în perioada 2012 – 2017, reprezentanţii unei firme din judeţul Mureş ar fi stabilit o serie de relaţii comerciale fictive, cu 11 societăţi comerciale bănuite a avea un comportament de tip firmă fantomă.

”Astfel, societatea din Mureş ar fi obţinut deduceri fiscale ilegale prin interpunerea unor societăţi de tip fantomă, care nu ar fi declarat livrări către societatea vizată. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în valoare de aproximativ 284.000 de lei”, anunţă Poliţia Română.