Evenimentul Zilei > Actualitate > Percheziții ample în București și Ilfov. Aproximativ 6,000 de produse, indisponibilizate
Percheziții ample în București și Ilfov. Aproximativ 6,000 de produse, indisponibilizate

Percheziții ample în București și Ilfov. Aproximativ 6,000 de produse, indisponibilizate

Marți, polițiștii au efectuat 18 percheziții în București şi Ilfov, la complexe comerciale cu produse contrafăcute, transmite IGPR.

Marți, în urma unor percheziții făcute în București și Ilfov, poliţiştii din Ilfov au indisponibilizat peste 6.000 de produse susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 900.000 de lei: cele 18 percheziții au fost efectuate la standuri din trei complexe comerciale şi la societăţi comerciale.

„La data de 9 martie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, au efectuat 18 percheziţii, în judeţul Ilfov – 6 şi în Bucureşti – 12”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, marţi

Activităţile s-au desfăşurat la standuri din trei complexe comerciale, precum şi la sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, bănuite de contrafacerea unei mărci şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Polițiștii au efectuat percheziții în București şi Ilfov, la complexe comerciale cu produse contrafăcute

„În urma activităţilor de verificare şi percheziţionare, poliţiştii au indisponibilizat peste 6.000 de articole de îmbrăcăminte susceptible a fi contrafăcute ce purtau însemnele unor mărci consacrate, în valoare totală de aproximativ 900.000 de lei”, arată sursa citată.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi al criminaliştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal constituit la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrafacere a unei mărci şi punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Percheziții în Argeș, într-un dosar de trafic de droguri de mare risc

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti au efectuat, marţi, 10 percheziţii domiciliare într-un dosar ce vizează săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe cu efect psihoactiv.

Descinderile, organizate sub coordonarea procurorilor DIICOT, au avut loc în municipiul Piteşti şi oraşul Mioveni, fiind vizate nouă persoane, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

„Din cercetări s-a stabilit că persoanele bănuite ar fi comercializat pe raza judeţului Argeş substanţe cu efect psihoactiv, dar şi droguri de risc şi droguri de mare risc. În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 45 grame substanţe vegetale şi 11 seminţe, susceptibile a fi cannabis, aproximativ 100 grame substanţe susceptibile a fi psihoactive, precum şi 15 ţigarete confecţionate artisanal”, se precizează într-un comunicat al IPJ Argeş.