Evenimentul Zilei > Social > Două cazuri de infectare varianta braziliană a coronavirusului, depistate în București
Două cazuri de infectare varianta braziliană a coronavirusului, depistate în București

Două cazuri de infectare varianta braziliană a coronavirusului, depistate în București

Două cazuri de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului au fost confirmate la doi bărbați din București, transmite INSP.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) transmite că două cazuri de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului au fost confirmate la doi bărbați din București. Este vorba de doi pacienți în vârstă de 38 de ani, respectiv 57 de ani, mai transmite Institutul.

„Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a fost informat, de către laboratorul INBI Balș, că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu SARS-COV-2, cu varianta braziliană P.1. a SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat al INSP.

Ancheta epidemiologică pentru cele două cazuri este în desfășurare.

Două cazuri de infectare varianta braziliană a coronavirusului, depistate în București

Sursa citată mai transmite că unul dintre cazuri este un bărbat în vârstă de 38 de ani, din București, simptomatic, având condiții medicale preexistente, fără istoric de călătorie și fără contact cunoscut cu caz confirmat cu COVID 19. „Sursa nu poate fi precizată”.

Al doilea pacient, în vârstă de 57 de ani, tot din Capitală, simptomatic, are condiții medicale preexistente. Există șanse destul de mari ca acesta să poată proveni dintr-un focar de colectivitate cu 3 cazuri

Vaccinul chinezesc anti-COVID-19, eficient și în cazul tulpinii braziliene

Potrivit unui studiu făcut în Brazilia, vaccinul anti-Covid dezvoltat de chinezii de la Sinovac este eficient împotriva variantei descoperite în Brazilia.

Potrivit datelor puse la dispoziție de oamenii de știință, pentru acest studiu a fost testat sângele persoanelor care s-au vaccinat cu serul de la Sinovac, împotriva tulpinii braziliene.

Coronavac este principalul vaccin anti-Covid folosit în Brazilia.

Bilanț coronavirus, 8 martie

Până astăzi, 8 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 830.563 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

761.631 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 20.963 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.825. Dintre acestea, 1.098 sunt internate la ATI.