„Pentru Ungaria se va deschide posibilitatea pentru a construi modelul singaporez în Europa.

Ba mai mult, aşa cum Singapore a avut mici săi parteneri-tigri, şi pentru ţările din Grupul de la Visegrad (Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia) se va deschide o nouă etapă istorică pentru devenirea lor drept „viitori tigri europeni”, a scris, luni, preşedintele Băncii Naţionale a Ungariei (MNB), György Matolcsy, în ultima sa postare de pe pagina növekedés.hu.

Potrivit preşedintelui băncii naționale, după actuala criză va fi necesară o nouă viziune ungară, iar din această pandemie şi din modul de gestionare a acesteia se poate trage deja o concluzie fundamentală.

În opinia sa, Asia de Est trece mai bine prin acest examen în comparaţie cu statele dezvoltate din Occident, iar ţările membre nordice şi estice ale Uniunii Europene gestionează mult mai bine această criză sanitară, socială şi economică decât ţările din Europa de Sud.

În Ungaria, atingerea nivelului de dezvoltare a ţărilor din Occident ar putea fi stimulată deja nu numai prin soluţii politice, sociale şi economice occidentale, dar şi cu ajutorul unor soluţii venite din Asia.

György Matolcsy crede, totuşi, că nu este chiar recomandabilă folosirea modelelor de succes ale Chinei, Japoniei sau Coreei de Sud, deoarece ceea ce funcţionează en gros, nu este neapărat încununat de succes en detail, şi aşa ajunge preşedintele băncii la Singapore: „De ce nu ar putea fi cel mai reuşit tigru asiatic, Singapore, noul model ungar”, s-a întrebat György Matolcsy.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE